fbpx

1.200 klanten van CHEP Benelux besparen samen 45.709 ton CO2 en 3.392 ton afval

Reductie van 45.709 ton CO2 en 3.392 ton afval in Benelux dankzij circulaire model in supply chain

Het delen en hergebruiken van pallets leidt tot efficiëntere en duurzamere supply chains in Benelux.

Mechelen, 25 oktober 2018 – CHEP Benelux, aanbieder van logistieke verpakkingen voor de supply chain werkt al jaren aan een doorgedreven verduurzaming van haar werking. De dochter-onderneming van het Australische Brambles, scoort dan ook sterk in het duurzaamheidsrapport 2018 van de Brambles Group. Het rapport toont de voortgang die de logistieke dienstverlener wereldwijd heeft geboekt op weg naar de duurzaamheidsdoelen 2020 en dus ook in de Benelux draagt CHEP zijn steentje bij. Dankzij het “share and reuse” model hebben de 1.200 klanten van CHEP Benelux maar liefst 45.709 ton COen 3.392 ton afval bespaard of meer dan 700 vuilniswagens.

Extra impact op milieu dankzij samenwerkingen

Niet alleen het delen en hergebruiken van ladingdragers heeft voor mooie resultaten gezorgd, CHEP ging wereldwijd ook transportsamenwerkingen aan met meer dan 240 klanten. In de Benelux zette CHEP 18 samenwerkingen op met 10 uiteenlopende klanten (Coca-Cola European Partners, AB InBev, Van Dievel …) en bespaarde daardoor maar liefst 144.815 km en zo’n 153 ton CO2, dat is het equivalent van met een vrachtwagen 3,5 keer rond de Aarde te rijden.

Vrijwilligerswerk voor betere samenleving

Daarnaast droeg CHEP Benelux dit jaar ook sterk bij aan de samenleving. De medewerkers in vaste dienst bij CHEP, Brambles en IFCO beschikken elk jaar over drie dagen betaald vrijwilligerswerk. CHEP Benelux wist dit jaar meer dan 600 werkuren te investeren in vrijwilligerswerk. 51 vrijwilligers zorgden met hun 624 vrijwilligerswerkuren voor een stijging van 23,5% ten opzichte van vorig jaar.

Het duurzaamheidsmodel van Brambles

Het duurzaamheidsrapport van Brambles maakt sinds dit jaar een onderscheid tussen financieel, productie-, intellectueel, menselijk, sociaal-rationeel en natuurlijk kapitaal, om de verschillende manieren te beschrijven waarop de groep waarde creëert op korte, middellange en lange termijn. Het rapport volgt onder andere de voortgang die CHEP heeft geboekt op weg naar de duurzaamheidsdoelen 2020. Deze doelen zijn gebaseerd op het duurzaamheidsprogramma Better Business, Better Planet & Better Communities en zijn nauw verwant aan de ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, zoals vastgelegd in de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Better Business – Supply chains van klanten efficiënter maken en investeren in een veilige werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waar onze werknemers zich kunnen ontwikkelen.

Better Planet – De invloed op het milieu van de activiteiten van Brambles verminderen.

Better Communities – Positief bijdragen aan de gemeenschappen waarin CHEP actief is.

Onze inzet voor duurzaamheid is de kern van alles wat we doen. Onze pallets, kratten en containers vormen de onzichtbare ruggengraat van de wereldwijde supply chain. Als pioniers in de deeleconomie en met dank aan ons model voor delen en hergebruik hebben we een van de duurzaamste logistieke bedrijven ter wereld opgebouwd. Samen met onze partners lossen we gedeelde uitdagingen als het tegengaan van voedselverspilling en het beschermen van onze bossen op. Op deze manier kunnen we een echte bijdrage leveren aan een slimmere en duurzamere toekomst.”

Juan Jose Freijo – Head of Global Sustainability bij Brambles

Enkele resultaten van CHEP wereldwijd:

  • Better Business – CHEP werkt met een circulair model en is gespecialiseerd in het delen en hergebruiken van materieel voor eenheidsladingen. Daardoor heeft CHEP in FY18 wereldwijd 1,7 miljoen bomen gespaard (+7%), 2,6 miljoen ton aan CO2-emissies (+4%) en 1,4 miljoen ton aan afval.

 

  • Better Planet – In FY18 kwam 99,4% (+0,3%) van het door CHEP global gebruikte hout van gecertificeerde bronnen en had 66,1% een volledige traceerbaarheids-certificering. In Europa is 100% van het gebruikte hout gecertificeerd.100% van het plasticafval (+2%) van de grootste beheerde sites kreeg een nieuwe bestemming en 89% van het houtafval (+9%) dat anders naar de vuilnisbelt zou gaan. Dit betekent dat er onder andere meer dan 18.600 ton plastic materiaal aan het einde van zijn levensduur is gerecycleerd.De CO2-uitstoot per eenheid nam daarnaast af met 15,6% en meer dan 20% van de verbruikte elektriciteit is afkomstig uit hernieuwbare bronnen.

 

  •  Betere samenleving – In totaal heeft Brambles in FY18 maar liefst 4.039.415 euro in de samenleving geïnvesteerd, een toename van 4% ten opzichte van het fiscale jaar 2017. CHEP blijft zich inzetten voor voedselhulporganisaties, met onder andere toegezegde steun aan het Food Bank Leadership Institute (FBLI).

 

In 2018 werd Brambles geclassificeerd als een van de drie best presterende bedrijven in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), in de categorie voor bedrijven in commerciële diensten en leveringen.

Opmerking voor de redactie 

Meer informatie over het duurzaamheidsrapport 2018 van Brambles vindt u op de website van Brambles.

Over CHEP

CHEP is een wereldwijde leverancier van supply chain-oplossingen voor de sectoren consumptiegoederen, vers voedsel, dranken, productie en detailhandel in meer dan 60 landen. CHEP biedt een breed scala aan logistieke en operationele platforms en ondersteunende diensten die zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren en het risico te verlagen en tegelijk de duurzaamheid van het milieu te verbeteren. CHEP’s 12.500 medewerkers en ongeveer 300 miljoen herbruikbare platforms (pallets en containers) leveren een uitgebreide dekking en uitzonderlijke waarde, en ondersteunen meer dan 500.000 klantcontactpunten voor wereldwijde merken. CHEP maakt deel uit van de Brambles Group, de exploitant van een portfolio met IFCO, de leidende leverancier van herbruikbare plastic containers (RPC’s) in de wereldwijde vers voedselketen, evenals gespecialiseerde containerlogistieke bedrijven ten dienste van de automobielsector. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com.

Persvragen of interviews?

Reputations | Sarah Devis

Marketing- en communicatiebureau
Reputations
Tel +32 (0) 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be