fbpx

16de editie Kerkstraat Plage tint helemaal Antwerps

Grootste gratis stadsfestival van Antwerpen verwacht topeditie

Kerkstraat Plage, het gratis stadsfestival in de Antwerpse Willibrorduswijk op de rand van Antwerpen Noord en Borgerhout, is een vaste waarde tijdens de Antwerpse zomer. Volledig gedragen door een 200-koppig team van vrijwilligers, kan het ieder jaar duizenden mensen naar de wijk trekken. De mix aan activiteiten, gericht op jong en oud en alle culturen, zorgt ervoor dat het festival ieder jaar blijft groeien. Met o.a. Fixkes, Discobaar A Moeder, de film Patser en Radio Minerva kleurt de affiche dit jaar volledig Antwerps.

Antwerpen centraal in programma

Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli is het weer zo ver: Kerkstraat Plage, het gratis buurtfestival op het Willibrordusplein in Antwerpen Noord waar traditiegetrouw duizenden mensen naar afzakken. De 16de editie belooft een klepper van jewelste te worden:

  • de openluchtfilm Patser op vrijdag: opgenomen op het Willibrordusplein zelf!
  • Meer dan 500 meter rommelmarkt en artisanale markt op zaterdagmiddag
  • Een brunch en seniorenmiddag met Radio Minerva op zondag
  • 3 dagen kinderanimatie: waterglijbaan, zandstrand, springkastelen, molen, schminkers…
  • 3 avonden buurtresto, waar buurtkookploegen koken voor zo’n 500 mensen
  • 3 dagen muziekoptredens van Handkerchief, Mariachi Reloaded, Discobaar A Moeder, Radio Minerva en Fixkes

Willibrordusplein decor van kaskraker ‘Patser’

Het zal voor velen wat vreemd aandoen om op vrijdagavond de succesvolle film ‘Patser’ van Adil El Arbi en Bilal Fallah op het grote scherm op het plein te zien. Verschillende scènes uit de film werden namelijk opgenomen in de Kerkstraat en op het plein zelf.

Enige gratis festival zonder subsidies dankzij 200 vrijwilligers

Opnieuw zetten zo’n 200 vrijwilligers zich belangeloos in voor het festival. “We zijn het enige gratis festival in de stad van deze omvang dat volledig zelfbedruipend is. Dat kan alleen maar door de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Dankzij hen groeit Kerkstraat Plage elk jaar en kunnen we aan iedereen tonen hoe fijn het wonen en leven is in de Willibrorduswijk. Zij verdienen het grootste applaus dat er bestaat.”, aldus Frederik Picard van Wijkcomité Willibrordus.

Willibrorduswijk levendigste buurt van ’t stad

De laatste jaren kwamen er veel jonge gezinnen in de wijk rond de Kerkstraat wonen. Wijkcomité Willibrordus verenigt deze mensen en organiseert op gezette tijdstippen activiteiten zoals Tango aan de Kerk, Warm Winters Wijkfeest en Kerkstraat Plage, zodat de buren elkaar kunnen leren kennen. Ook het buurtcentrum Cortina – volledig gerund door vrijwilligers – lokt veel wijkbewoners. Het succes van deze initiatieven heeft alles te maken met de positieve sfeer én inzet in de wijk.

Praktische info

Kerkstraat Plage 2018
vr 27, za 28 & zo 29 juli
Willibrordusplein, Kerkstraat – 2060 Antwerpen 
Gratis toegang
Check het volledige programma op www.kerkstraatplage.be

Persvragen en interviews

Wil je meer informatie over het festival Kerkstraat Plage?
Contacteer dan Frederik Picard:
Tel +32 (0) 496 62 06 94
frederik@reputations.be