fbpx
Closer Dichterbij logo

2de editie festival Closer/dichterbij biedt publiek unieke beleving

 Closer Dichterbij logo

Totaalfestival Closer/dichterbij – Zuiderpershuis

Laat 11 dagen lang verwondering binnen

Artiesten die artiesten kiezen, artiesten die hun eigen kader bepalen en gaan voor het onverwachte. Omdat ze dat mogen en omdat ze dat graag willen. Dat is Closer/dichterbij. Drie curatoren stelden het programma van de 2de editie van het totaalfestival samen: muzikant Gregory Frateur (Dez Mona), beeldend kunstenaar Stijn Dierckx en chefkok Herwig Belmans. Dit keer vindt het festival plaats op de ganse site van het Zuiderpershuis in Antwerpen. En het publiek? Dat zal telkens verwonderd naar huis gaan.

Een festival als geen ander

Wie vorig jaar in de Starbuilding in Antwerpen is geweest, kan het getuigen: het totaalfestival Closer/dichterbij is anders dan andere festivals. Het brengt een mix van muziek, literatuur, theater, beeldende kunst en gastronomie en doet dat op een geheel originele en spontane manier.

Geen klassieke podiumsetting, geen grenzen tussen artiesten en publiek, geen dwangmatig programma voor het publiek dat moet gevolgd worden. Alles zit met elkaar vervlochten en wordt – haast letterlijk – overgoten door een gastronomische saus van topchefkok Herwig Belmans.

Het is ook daarom dat zo veel fantastische artiesten hebben toegezegd voor de tweede editie van het festival dat dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 11 oktober op de ganse site van het Zuiderpershuis in Antwerpen.

The Van Jets, Tom Lanoye, Admiral Freebee, Jan Decleir, Roy Aernouts, Spinvis, Dave Lambert… Slechts een greep uit de vele artiesten die komen. Ze gingen graag in op de uitnodiging van muzikant Gregory Frateur (Dez Mona), beeldend kunstenaar Stijn Dierckx en chefkok Herwig Belmans om nét iets anders te komen doen dan wat je van hen verwacht. Voor één artiest worden er kaarsjes uitgeblazen: Connie Palmen wordt 60. Dat wordt uitgebreid gevierd met grote namen uit de muzikale en literaire wereld. Uiteraard geserveerd met bijpassende gerechtjes.

We vroegen aan muzikant en festivalcurator Gregory Frateur (Dez Mona) wie hij als artiest zeker niet wil missen op Closer/dichterbij.

Topchefkok Harry Belmans spreekt zijn bewondering uit voor een van de artiesten op Closer/dichterbij 2015

Een 11-daags programma om ‘u’ tegen te zeggen

PODIUM

EXPO

Beeldend kunstenaar Stijn Dierckx nodigt drie verwante zielen uit voor de unieke expo ‘We feel much feelings’: het beeldhouwersduo Cristian Bors & Marius Ritiu en de fotografe Liesbet Waegemans.

In ‘We feel much feelings’ onderzoeken fotograaf, schilder en beeldhouwer hoe ze met de artisanale traagheid en intrinsieke beperktheden van ieders medium tot een ware connectie met de toeschouwer kunnen komen. Vanuit een hoogstpersoonlijke anekdotiek van het individu wordt gezocht naar gevoelsmatige herkenning en oprecht contact met de ander.

doorlopend & gratis > meer info

RESTO

Herwig Belmans, a.k.a. Harry de Kok werkt als reizende chef in restaurants en op festivals, in binnen- en buitenland. Onder meer Leonard Cohen, Prince en Beyoncé doen beroep op zijn kookkunsten wanneer zij Europa aandoen. Harry is gepassioneerd en kookt in het volle rock ‘n roll-besef dat het leven te kort is: elk evenement a perfect day, voor minder gaat hij niet.

Tijdens Closer/dichterbij poot Harry zijn keuken in het Zuiderpershuis neer en opent hij zijn pop-up resto H.A.R.R.Y.

> meer info


Persvragen en interviews

Alle artiesten zijn beschikbaar voor interviews. Voor concrete afspraken kan je contact opnemen met Frederik of Joke van Reputations.

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be

Reputations | Joke Cortens
+32 (0)473 86 38 27
joke@reputations.be