fbpx

70.000 kg CO2-reductie door samenwerking CHEP, Kimberly-Clark en SmartWay Logistics

70.000 kg CO2-reductie door samenwerking CHEP, Kimberly-Clark en SmartWay Logistics

Transportsamenwerking zorgt voor daling in lege kilometers en CO2-uitstoot

Mechelen, 23 oktober 2019 – Kimberly-Clark en CHEP hebben een transportsamenwerking opgezet op de route Tsjechië – Verenigd Koninkrijk. Zo dringen ze het aantal lege kilometers op deze route terug met 10% en zorgen ze jaarlijks voor een reductie van 70.000 kg CO2. SmartWay Logistics treedt op als beheerder en operationele link tussen beide partijen.

Sinds september 2019 werken Kimberley Clark, CHEP en SmartWay Logistics samen om het aantal lege kilometers op de route Tsjechië-Verenigd Koninkrijk in te perken. Vrachtwagens die Kimberly-Clarks hygiëne- en persoonlijke verzorgingsproducten van Tsjechië naar het Verenigd Koninkrijk vervoeren, worden op hun beurt door CHEP gebruikt om zijn blauwe herbruikbare pallets van het Verenigd Koninkrijk naar Tsjechië te vervoeren. Beide bedrijven zullen dagelijks gemiddeld drie vrachtwagens delen.

SmartWay Logistics, een van de merken van logistiek dienstverlener Van der Wal, zal de twee transportflows zodanig coördineren dat leeg transport en stilstand worden voorkomen, met verhoogde productiviteit voor beide vervoerders tot gevolg.

De transportsamenwerking tussen de drie partijen zorgt voor een jaarlijkse CO2-reductie van 70.000 kg, een daling in het aantal lege vrachtwagens met 10% en besparingen in transportkosten voor zowel Kimberly-Clark als CHEP.

Henk Van der Wal, CEO van Van der Wal, legt uit: “Ons gezamenlijke doel is om leeg transport met ten minste 10 procent terug te dringen. Volgens onze berekeningen gaan we dat doel zeker halen. Van een gemiddelde van 20 procent aan leeg transport gaan we nu terug naar 5 tot 10 procent.”

Volgens Michael Gierloff, European Transport Director bij CHEP, past de logistieke samenwerking perfect bij CHEP’s programma met oplossingen voor Europese transportsamenwerking: “Ons programma rond transportsamenwerking telt meer dan 210 partners die zich richten op het terugdringen van de bestaande inefficiëntie in het Europese transport door minder lege vrachtwagens te laten rijden en transport beter te benutten. Zo’n 11 klanten van CHEP Benelux zijn er samen in geslaagd om 202.158 minder kilometers te rijden en 161 ton minder CO2 te produceren. De geïmplementeerde projecten hebben in de afgelopen 12 maanden meer dan 4700 ton aan CO2-uitstoot voorkomen en alle partners belangrijke economische voordelen opgeleverd.”

Mark Lowe, European Transport Manager bij Kimberly-Clark, is ook enthousiast over de logistieke samenwerking: “Bij Kimberly-Clark zijn we bezig de broeikasgasuitstoot en de klimaatimpact van onze supply chain te verkleinen. Duurzame transportoplossingen zoals dit project zorgen voor minder lege kilometers en minder uitstoot, en helpen ons onze wereldwijde duurzaamheidsdoelen op het gebied van energie en klimaat te behalen.”

Over CHEP

CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen vervoeren, naar meer mensen en bestemmingen dan eender welke andere organisatie. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pionier van de circulaire deeleconomie, creëerde CHEP een van de meest duurzame logistieke businessmodellen. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. CHEP is voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 330 miljoen ladingdragers en een wereldwijd netwerk van 750 servicecenters in bijna 60 landen, helpt CHEP de supply chains van meer dan 15.000 klanten efficiënter en duurzamer te maken. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com

Over Kimberly-Clark

Kimberly-Clark en zijn vertrouwde merken zijn niet weg te denken uit het leven van mensen in meer dan 175 landen. Het merkportfolio van het bedrijf, dat Huggies, Kleenex, Scott, Kotex, Cottonelle, Poise, Depend, Andrex, Pull-Ups, GoodNites, Intimus, Neve, Plenitud, Viva en WypAll omvat, bekleedt de nummer 1 of nummer 2 aandelenpositie in 80 landen. Ga naar kimberly-clark.com voor het laatste nieuws en voor meer informatie over de 147-jarige innovatiegeschiedenis van het bedrijf.

Over SmartWay Logistics

SmartWay Logistics, het 4PL-merk van Van der Wal, is een innovatieve leverancier van transportbeheerservices op basis van de nieuwste IT-technologieën. Met de slimme en duurzame oplossingen van het bedrijf (voor transport via de weg, het spoor, de lucht of over zee), gaan transportkosten omlaag en gaan serviceniveaus omhoog. Het bedrijf werkt als neutrale partij samen met een groot netwerk van gekwalificeerde transporteurs. Het creëert samen met zijn klanten voordelen in de supply chain door inefficiëntie te voorkomen, transportkosten te verlagen en serviceniveaus te verhogen.

Over Van der Wal

Van der Wal is een logistieke dienstverlener met kantoren in Nederland, Engeland, Polen, Roemenië, Rusland, Kazachstan en Azerbeidzjan. De missie van het bedrijf is om de best mogelijke logistieke oplossing te vinden voor zowel zijn klanten als het milieu. Van der Wal biedt transport, flexibele opslagruimte en logistieke optimalisatie en is als dusdanig actief als transporteur (2PL) en als expediteur (3PL). Met zijn 4PL-merk SmartWay Logistics regelt Van der Wal het volledige beheer en de optimalisatie van de logistieke transportactiviteiten van zijn klanten.

Persvragen of interviews?
Reputations | Sarah Devis

Tel: +32 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be

Reputations logo full colour