fbpx
Beerlovers Bar Ben Floren

Beerlovers Bar nieuwe trekpleister in Antwerpen Noord

Opening van Beerlovers Bar aan De Coninckplein in Antwerpen

Op vrijdag 24 juni opent op het De Coninckplein in Antwerpen een gloednieuw café: de Beerlovers Bar. Bezieler van de bar is Ben Floren, een gepassioneerde bierkenner uit Antwerpen Noord die na jaren zijn droom realiseert: een bierspeciaalzaak in zijn eigen wijk. “Antwerpen Noord wordt stilaan de hipste plek van ’t stad.”

Beerlovers Bar Ben Floren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 taps, 130 bieren op fles

Zaakvoerder Ben Floren weet waarover hij het heeft als hij over bier spreekt: hij is zytholoog, volgde twee jaar de opleiding tot bierbrouwer, is één van de drie Antwerpse Beerlovers, die geregeld biertastings geven en is één van de organisatoren van het bier-, wijn- en whiskyfestival Meug. “Ervaring genoeg. Het was dus de hoogste tijd om mijn eigen biercafé te starten. Met 12 wisseltaps wil ik de mensen overtuigen dat er meer is dan een doorsnee pint. Daarnaast kunnen klanten ook bieren proeven van mijn persoonlijke collectie speciaalbieren die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd. In totaal staan er 130 flesbieren op de kaart.”, aldus Floren. Wie geen bier drinkt, wordt niet vergeten: naast kwaliteitsbieren zal er ook een fijne selectie wijnen, whisky’s, koffie en frisdranken zijn.

Antwerpen Noord? Een bewuste keuze!

Ben Floren woont zelf al meer dan 15 jaar in Antwerpen Noord. Toen zijn oog viel op het statische pand naast stadsbibliotheek Permeke, wist hij meteen: dit is het. “Het De Coninckplein is sinds de komst van de bib aan een steile opmars bezig. Er zijn hier al een aantal leuke zaken zoals café Kiebooms, Viggo’s coffee bar, Beautiful Planet en het fantastische Food for Foodies. Deze buurt bruist van de levendigheid, iets wat me persoonlijk heel erg aantrekt. Ik wil mijn steentje bijdragen om mee van deze wijk de hipste plek van ’t stad te maken.”

Een nieuwe trekpleister voor de Antwerpenaar en de toerist

België staat bekend als bierland. Onder het motto ‘Beleef bier!’ wil Ben voor zijn klanten de gids zijn in de wondere wereld van bier. Daarbij beperkt hij zich niet tot enkel Belgische bieren: de speciaalbieren komen uit alle hoeken van de wereld. Kwaliteit is het enige criterium dat geldt om op de kaart te kunnen komen. Bovendien is de bar een onafhankelijke zaak, waardoor hij geen commerciële compromissen moet sluiten. Zowel de Antwerpenaar als de toerist is welkom. De Beerlovers Bar is niet ver van het Centraal station gelegen, waardoor ook toeristen de weg naar de bar kunnen vinden.


Openingsweekend Beerlovers Bar
Vrijdag 24, zaterdag 25, zondag 26 juni 2016

Alle info op www.beerloversbar.be


Persvragen en interviews
Wil je meer informatie over de Beerlovers Bar? Contacteer dan Ben Floren:

Ben Floren
+32 (0)497 47 26 20