fbpx
Inwonersbevraging gemeenteraadsverkiezingen 2018

Grootschalige inwonersbevraging Willibrorduswijk over verkiezingen 2018

Waar ligt de inwoner van Antwerpen Noord en Borgerhout van wakker?

Wijkcomité Willibrordus organiseert grootschalige inwonersbevraging

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 organiseert Wijkcomité Willibrordus in samenwerking met marketing- en communicatiebureau Reputations een grootschalige inwonersbevraging. Het wijkcomité wil weten wat haar inwoners goed en minder goed vinden aan het wonen, werken en leven in de wijk. Wat moet het lokale bestuur doen om de wijk beter te maken? De resultaten worden voorgelegd aan de lokale politici tijdens een aantal debatavonden in september.

 

Inwonersbevraging gemeenteraadsverkiezingen 2018De Willibrorduswijk, gelegen rond de Kerkstraat in Antwerpen Noord en Borgerhout, is een van de levendigste wijken in de stad Antwerpen. Door de inzet van honderden vrijwilligers van Wijkcomité Willibrordus leeft de wijk als geen ander. De wijk wordt gekenmerkt door haar diversiteit, positivisme en zin voor eigen initiatief. Het wijkcomité houdt voortdurend de vinger aan de pols bij de inwoners en vormt de spreekbuis naar de lokale politici over items die de buurt aanbelangen.

In september 2018 organiseert het wijkcomité enkele debatavonden rond thema’s die leven bij de inwoners. Het wijkcomité stelde in functie daarvan samen met marketing- en communicatiebureau Reputations een grootschalige inwonersbevraging op over de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018. “Waar liggen de bewoners van de Willibrorduswijk wakker van?  Welke thema’s moeten volgens hen meer aandacht krijgen? En wat zouden zij doen als ze het zelf voor het zeggen hebben? Op basis van de resultaten krijgen we een mooi beeld van wat er leeft in de wijk en kunnen we de lokale politici specifieke zaken die belangrijk zijn voor de wijk voorschotelen”, aldus Frederik Picard van Reputations.

Het invullen van de inwonersbevraging duurt niet langer dan 5 minuten. Op basis van de ingestuurde antwoorden worden de debatavonden voorbereid en kunnen er gerichte vragen voorgelegd worden aan de politici. Alle reacties worden volledig anoniem verwerkt.

 


Praktische info

Inwonersbevraging gemeenteraadsverkiezingen 2018
www.willibrordus.be/inwonersbevraging

Persvragen en interviews

Wil je meer informatie over dit bericht? Contacteer dan Frederik Picard:

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be