fbpx

Blikfabriek nieuwe creatieve hotspot in Hoboken

Blikfabriek logo

Blikfabriek in Hoboken: projectontwikkelaar DC Belgium betrekt buurt bij herontwikkeling Crown-site in Hoboken

De oude Crown-site in Hoboken, gelegen tussen de Lageweg en de Krugerstraat, wordt binnenkort een nieuwe creatieve hotspot. Het terrein van 30.000m2 ligt er na de sluiting van de verpakkingsfabriek in 2013 verlaten bij. Projectontwikkelaar DC Belgium wil binnen enkele jaren deze site volledig herontwikkelen, maar wil dat niet overhaast doen. Aan de hand van een participatief traject wil de ontwikkelaar zoveel mogelijk mensen betrekken bij de herontwikkeling. De Blikfabriek zal de komende jaren een creatieve aantrekkingspool voor Hoboken vormen. Met een mix aan sportieve en socio-culturele activiteiten wil DC Belgium de site nieuw leven inblazen en ideeën verzamelen voor de uiteindelijke ontwikkeling. 

Blikfabriek crown-site luchtbeeld

Projectontwikkelaar DC Belgium gaat niet over één nacht ijs. Een grote site herontwikkelen vereist een grondige voorstudie en participatie van alle belanghebbenden om tot een geslaagd project te komen. Daarom vroeg DC Belgium aan communicatiebureau Yellow Submarine om een manier te vinden om dat zo optimaal mogelijk te doen. Het resultaat? De Blikfabriek.

In de gebouwen op de Crown-site komt vanaf deze maand een tijdelijke invulling die buurtbewoners, creatievelingen, kunstenaars, start-ups en vrijetijdsliefhebbers naar de site moet trekken. Zo brengt bijvoorbeeld het creatieve atelier Ietstof jongeren en volwassenen samen rond de naaitafel. Daarnaast plant men een binnentuin als trefplek, een coworking space, plaats voor urban sports en creatieve ateliers.

“We willen van de Blikfabriek in de eerste plaats een bruisende plek maken”, aldus Sven Hermans van DC Belgium. “Zo willen we dat mensen gaan dromen over wat deze site in de toekomst zou kunnen worden. Het terrein ligt vlakbij de Hobokense Polder, op de rand van woongebied en industriezone. Bovendien is het goed bereikbaar vanuit de binnenstad. Een ideale plek om te wonen en te werken dus.”

De Crown-site ligt in de twintigste-eeuwse stadsgordel, waar de stad Antwerpen onder de noemer Labo XX stadsontwikkelingsprojecten plant ter vernieuwing van de stad. De herontwikkeling van de Crown-site maakt deel uit van het pilootproject Terug in Omloop van de stad Antwerpen.

Blikfabriek interieur 2
Blikfabriek interieur 1

Praktisch

Blikfabriek | Crown-site
Hoek Lageweg en Krugerstraat
2660 Hoboken
www.blikfabriek.be

Download hoge resolutiebeelden:

Persvragen of interviews?

Reputations | Sarah Devis

Tel +32 (0) 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be