fbpx
Handdruk The Musketeers en Martin Gurvich

Brouwerij past label Jack’s Precious IPA aan

Brouwerij The Musketeers logo

Goddelijke verwijzing Ganesha verdwenen Jack's Precious IPA oud en nieuw label

Constructief overleg leidt tot resultaat

Handdruk The Musketeers en Martin GurvichBrouwerij The Musketeers kwam in september 2016 in het oog van de storm terecht door een afbeelding van de god Ganesha op het etiket van het speciaalbier Jack’s Precious IPA. Via de media liet de Hindoegemeenschap haar ongenoegen weten. Ze vond de afbeelding op het bieretiket ongepast. De brouwers hadden echter nooit de intentie om een gemeenschap te kwetsen. Er volgde intens overleg tussen de brouwers, de Europese vertegenwoordiger van de Hindoes en de Belgische Hindoegemeenschap. Resultaat is dat het bierlabel wordt aangepast. De Hindoegemeenschap kan zich vinden in het compromis.
“Wij zijn blij dat de brouwerij het etiket zo heeft aangepast dat er geen rechtstreeks verband meer is tussen Ganesha en de afbeelding”, aldus Martin Gurvich, Secretaris-generaal van Hindu Forum Europe.

 

Martin Gurvich: “We aanvaarden hun excuses en zijn blij dat we tot een akkoord zijn gekomen.” Hiermee is de Ganesha-rel dan ook definitief van de baan. 

 

Voortaan ook op fles verkrijgbaar

Tot nog toe was Jack’s Precious IPA alleen verkrijgbaar in de betere speciaalbiercafés in België, Nederland, Frankrijk en Engeland. Daar komt nu verandering in. Op vraag van vele bierliefhebbers besloten de brouwers om dit speciaalbier ook te verkopen in fles, mét het nieuwe label uiteraard.

Perslancering nieuw label op fles

Op woensdag 21 juni om 16 uur wordt Jack’s Precious IPA gelanceerd op fles in de Verbeke Foundation, op een boogscheut van waar de nieuwe brouwerij van The Musketeers zal komen. Een voormalige steenbakkerij in Sint-Gillis-Waas wordt gerenoveerd en verbouwd tot een hedendaagse en ecologische bierbrouwerij. De brouwers lichten graag de vorderingen van de bouwplannen toe. Het nieuwe Jack’s-label wordt dan eveneens geïntroduceerd.

Praktisch

Wanneer: Woensdag 21 juni 2017 om 16u

Waar: Verbeke Foundation, Westakker, 9190 KEMZEKE

Over Jack’s Precious IPA

Jack’s Precious IPA is een uitgesproken India Pale Ale, gebrouwen zoals een echte IPA volgens The Musketeers moet zijn: in balans en toch anders. Het is een verfrissend en licht doordrinkbaar degustatiebier met een alcoholpercentage van 5,9%. Jack’s Precious IPA heeft het karakter van een floraal boeket met een citrusaccent. Het bier smaakt zacht fruitig en romig. De bitterheid van de bloemige en kruidige hop is niet overheersend. Het bier heeft een lichttroebele bleekgouden kleur met een sneeuwwitte schuimkraag die achterblijft als een zijden rand na het degusteren

PERSBEELDEN
Downloads:


PERSVRAGEN

Contacteer Stefaan Soetemans om je komst te bevestigen of als je nog vragen hebt:

+32 (0)476 82 91 99
stefaan@themusketeers.be
www.themusketeers.be