fbpx

CHEP Benelux opnieuw Top Employer

CHEP Benelux excelleert voor het derde jaar op rij in uitstekende werkomstandigheden

Mechelen, 30 januari 2020 – CHEP Benelux, aanbieder van duurzame supply chain-oplossingen, is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Top Employer. Het bedrijf krijgt met deze titel opnieuw erkenning voor zijn uitstekend personeelsbeleid.

reputations chep top employer

“Werknemers zijn de ambassadeurs van je bedrijf”

De certificering van het Top Employers Institute erkent dat de 200 werknemers van CHEP Benelux, verdeeld over België en Nederland, in een veilige en uitdagende omgeving kunnen werken. Inspanningen om een positieve bedrijfscultuur en een aangename werkomgeving te creëren, hebben hun vruchten afgeworpen. Al voor de derde keer ontvangt CHEP Benelux het certificaat van Top Employer voor zijn arbeidsvoorwaarden en uitstekende hr-praktijken.

“Onze bedrijfscultuur is erop gericht om iedereen zijn talenten te laten ontdekken en ontwikkelen en om kansen te geven. Het is niet meer dan logisch dat een uitstekende dienstverlening begint bij je werknemers. Want tevreden werknemers zijn de beste ambassadeurs voor je bedrijf. Ik ben dan ook enorm trots om onze investeringen voor de derde keer erkend te zien. Dat is voor mij het bewijs dat we elk jaar op het vlak van personeelsbeleid een hoge standaard halen en altijd blijven evolueren.“

Vanessa Stark
Country General Manager CHEP Benelux

Vanessa Stark

Diversiteit staat hoog op de agenda

In het afgelopen jaar heeft CHEP zijn bijdrage aan “Inclusion & Diversity” verhoogd. 38,9% van de vrouwelijke werknemers wereldwijd heeft op dit moment een managementfunctie en er is een eigen LGBTIQ+-netwerk opgezet. Daarnaast heeft het LEAD Europe Network (Leading Executives Advancing Diversity) verzekerd om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen en de inclusie in Europese retail en consumptiegoederenindustrie intensief te beschermen en te bevorderen.

 

“CHEP ziet diversiteit als een kernwaarde. We spelen in op de verscheidenheid aan talenten, creativiteit en mogelijkheden die diversiteit met zich meebrengt en laten iedereen tot zijn recht komen”, zegt Kim Laureyssens, hr-manager bij CHEP Benelux. “Door een cultuur te creëren waarin iedereen zijn echte authentieke zelf kan zijn en zijn unieke vaardigheden en competenties ten volle kan inzetten, bouwen we aan een betere werkplek voor alle medewerkers”.

Certificeringsprocedure van Top Employers Institute

TEI kent de certificering van Top Employer alleen toe aan organisaties en bedrijven die de hoogste standaarden inzake arbeidsomstandigheden van werknemers behalen. Na validatie en een externe audit worden de prestatiescores beoordeeld op basis van een internationale standaard. Het programma erkent toonaangevende werkgevers over de hele wereld door het aanbod voor werknemers te beoordelen op tien categorieën, waaronder ‘Talentstrategie & Acquisitie’, ‘Werkplekplanning, Leren & Ontwikkeling’, ‘Carrière- & Successiemanagement’, ‘Cultuur of Compensatie & Voordelen’.

reputations chep top employer logo

“CHEP behoort tot een zeer exclusieve wereldwijde gemeenschap van Top Employers en laat voortdurend grote prestaties zien”, aldus David Plink, CEO van het Top Employers Institute. “Het is een bedrijf dat gericht is op hoge kwaliteit. Niet alleen wat betreft hun producten of veiligheidsnormen, maar ook inzake boeiende carrièrevooruitzichten voor hun werknemers wereldwijd. Ze kunnen de beste talenten aantrekken met uitstekende voorwaarden en spannen zich voortdurend in om hun mensen te laten ontwikkelen en hen nieuwe kansen te bieden.”

Europese erkenning

Ook op Europees vlak is CHEP uitgeroepen tot Top Employer. Bedrijven krijgen de titel wanneer ze in minstens vijf landen gecertificeerd zijn. CHEP sleepte naast België de titel ook binnen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Polen en Spanje.

Over Top Employers Institute

Het Top Employers Institute (TEI), met hoofdkantoor in Nederland, certificeert wereldwijd uitmuntendheid in de voorwaarden die organisaties bieden voor de ontwikkeling van hun medewerkers. Het doet uitgebreid onderzoek naar de hr-omgeving van een organisatie, waaronder hr- en talentstrategie, beleidsuitvoering, monitoring en rapportage, leiderschapsontwikkeling, carrièreplanning en opvolgingsmanagement. Ga voor meer informatie naar www.top-employers.com.

Over CHEP

CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen vervoeren, naar meer mensen en bestemmingen dan eender welke andere organisatie. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pionier van de circulaire deeleconomie, creëerde CHEP een van de meest duurzame logistieke businessmodellen. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. CHEP is voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 330 miljoen ladingdragers en een wereldwijd netwerk van 750 servicecenters in bijna 60 landen, helpt CHEP de supply chains van meer dan 15.000 klanten efficiënter en duurzamer te maken. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com Werken bij een Top Employer? Solliciteer via www.chep.com/be/nl/consumer-goods/about-us/global-chep/careers

Persvragen of interviews?

Reputations | Sarah Devis

Tel: +32 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be