fbpx

CHEP Benelux wil klanten samenbrengen om transport te delen

1280px-CHEP_(Brambles)_logo.svg

“We kunnen voor onze klanten veel méér betekenen dan het voorzien van blauwe poolingpallets”

CHEP transportsamenwerking

CHEP biedt wereldwijd duurzame supplychain-oplossingen aan, met als basis palletpooling. Als marktleider in palletpooling bouwde CHEP wereldwijd een enorm netwerk van klanten en transporteurs op. Daardoor heeft CHEP een goede kijk op de goederenstromen van al zijn klanten. Op basis van deze data zoekt CHEP naar synergieën tussen transportstromen van klanten en stelt hen optimalisaties voor. Via transportsamenwerking met en tussen klanten kunnen veel kilometers, kosten en CO2 bespaard worden. Deze service past in de ambitie van CHEP om de supply chain wereldwijd verder te verduurzamen en efficiënter maken.

Transportsamenwerking CHEP - HENKEL - CAPSA
Vandaag zijn er meer dan 200 internationale bedrijven betrokken bij het transportsamenwerkingsprogramma van CHEP. CHEP Spanje speelt daarin een voortrekkersrol. Onlangs initieerde CHEP er een samenwerking tussen FMCG-producent Henkel en zuivelbedrijf CAPSA FOOD. Beide bedrijven delen voortaan drie keer per week een duotrailer (een vrachtwagen die twee standaard trailers trekt) op een route tussen Madrid en Catalonië. Hierdoor besparen ze tot 250 000 lege kilometers of 115 ton CO2-uitstoot per jaar.

Ook voor CHEP Benelux is het opzetten van duurzame en efficiëntere transportsamenwerkingen een prioriteit. Bram Lefever, Collaborative Transport Solutions Manager bij CHEP Benelux, analyseert ketens van klanten, zoekt naar overeenkomsten in goederenstromen en stelt hen verbeteringen voor.

“We zien vandaag dat transporteurs van onze klanten vaak met lege vrachtwagens terugkomen uit het VK, terwijl CHEP zelf dikwijls pallets nodig heeft vanuit het VK. We zijn gaan praten met die klanten en bekijken of we de lege ritten vanuit het VK kunnen beladen met onze pallets. Een win-win voor beide partijen”, zegt Lefever.

CHEP Benelux is klaar om een stap verder te gaan en net zoals in Spanje ook transportsamenwerkingen tussen klanten te initiëren en als neutrale derde partij te faciliteren. Uiteraard moet er op heel wat vlakken een match zijn tussen beide bedrijven onderling: denk aan tijdslots, volumes, type wagens … “Alles moet kloppen. Dat vraagt tijd en vooral vertrouwen, maar uiteindelijk vermijden we zo lege kilometers op de weg. Met deze service zet CHEP zijn pioniersrol in een duurzame supply chain kracht bij! We doen veel méér dan palletpooling”, aldus Lefever..

Over CHEP

CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen vervoeren, naar meer mensen en bestemmingen dan eender welke andere organisatie. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pionier van de circulaire deeleconomie, creëerde CHEP een van de meest duurzame logistieke businessmodellen. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. Maar daar stopt het niet. CHEP deelt ook kennis en informatie om slimme en duurzame supply chains te creëren .CHEP is vandaag voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 330 miljoen ladingdragers en een wereldwijd netwerk van 750 servicecenters in bijna 60 landen, helpt CHEP de supply chains van meer dan 15.000 klanten efficiënter en duurzamer te maken. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com.

Persvragen of interviews?

Reputations | Sarah Devis

Tel: +32 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be