fbpx

CHEP en MVO, goed voor 4 keer goud

CHEP Europa ontvangt opnieuw gouden rating van ratingbureau EcoVadis

Mechelen, 14 februari 2019 – Duurzame supply chain? Het kan en loont! CHEP Europa strijkt als allereerste supply chain bedrijf voor het vierde jaar op rij een gouden EcoVadis-erkenning op. EcoVadis beoordeelt en kwalificeert bedrijven op basis van hun inspanningen rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Zo blijft CHEP, met onder meer zijn systeem van palletpooling, behoren tot de 1% leveranciers die de wereldtop representeert inzake duurzaamheid.

De beste student van de klas

CHEP Europa behoudt zijn gouden erkenning van EcoVadis, de hoogste score die een onderneming kan behalen in de quotering. Dit maakt van CHEP het enige supply chain bedrijf dat vier jaar op rij een topscore krijgt voor zijn milieubewuste ontwikkeling en prestaties op het gebied van milieu, arbeidspraktijken, eerlijke handelspraktijken en supply chain.

Beoordelingsmethode EcoVadis

De EcoVadis beoordelingsmethode is gebaseerd op internationale MVO-normen, waaronder het Global Reporting Initiative, het United Nations Global Compact en de ISO 26000. Het omvat 190 inkoopcategorieën, 150 landen, 4 thema’s en 21 MVO-indicatoren.

Duurzaamheid zit in het DNA

Duurzaamheid is de rode draad doorheen het bedrijfsmodel van CHEP en moederbedrijf Brambles Limited Group. CHEP, gespecialiseerd in supply chain oplossingen, werkt volgens de principes van de circulaire economie. Door ladingdragers te delen en te hergebruiken (palletpooling), vermindert het bedrijf de vraag naar grondstoffen en minimaliseert het afval.

Duurzaamheidsresultaten FY18

Vorig jaar bespaarden de 1.200 klanten van CHEP Benelux dankzij palletpooling maar liefst 45.709 ton CO2 en 3.392 ton afval, ofwel meer dan 700 vuilniswagens. Daarbij zet CHEP ook actief in op transportsamenwerkingen om lege kilometers en CO2-uitstoot te verminderen. Dat resulteerde in een besparing van 144.815 km en 153 ton CO2, evenwaardig aan 3,5 keer de aarde rondrijden met een vrachtwagen.

Deze inspanningen zorgen ervoor dat Brambles in de wereldwijde categorie (commerciële diensten en leveringen) van de Dow Jones Sustainability Index 2018 tot de top behoort. Daarnaast ondertekende het bedrijf het Global Compact van de Verenigde Naties en sluiten zijn duurzaamheidsdoelstellingen voor 2020 nauw aan op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

“We zijn er bijzonder trots op dat we opnieuw erkenning krijgen voor onze inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ons share and reuse model zorgt ervoor dat we een echte bijdrage kunnen leveren aan een slimmere en duurzamere toekomst. Samen werken we aan een ‘better planet’, ‘better business’ en ‘better communities’, de drie pijlers van onze duurzaamheidsdoelen.“

Juan José Freijo, Global Head of Sustainability van Brambles

Over EcoVadis

EcoVadis is een samenwerkingsplatform dat tracht het milieu en de sociale praktijken van bedrijven te verbeteren. Het bedrijf biedt duurzaamheidsscores voor wereldwijde supply chains. De ratings en monitoringtools helpen bedrijven om risico’s te beheren en eco-innovaties in hun wereldwijde supply chains te simuleren. Meer over EcoVadis op www.ecovadis.com.

Over CHEP

CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen verzenden, naar meer mensen en bestemmingen dan andere organisaties. De ladingdragers vormen de onzichtbare ruggengraat van de globale supply chain. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pioniers van de deeleconomie, creëerde Brambles een van de meest duurzame logistieke businessmodellen door het delen en hergebruiken van ladingdragers, ofwel ‘pooling’. CHEP is voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 300 miljoen pallets en een netwerk van 750 servicecenters wereldwijd, is CHEP actief in meer dan 55 landen. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com 

Persvragen of interviews?
Reputations | Sarah Devis

Tel +32 (0) 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be