fbpx

CHEP goed op weg naar duurzaamheidsdoelen 2020

CHEP goed op weg naar duurzaamheidsdoelen 2020

Samenwerking met klanten zorgt voor significante daling in verpakkingsafval en CO2-emissie

Mechelen, 3 oktober 2019 – Een wereldwijde besparing van 2 miljoen ton CO2, 1,7 miljoen bomen en 1,3 miljoen ton afval. CHEP, marktleider in duurzame supply chain oplossingen, scoort opnieuw goede punten op vlak van duurzaamheid. Zo blijkt uit het duurzaamheidsrapport 2019 van moederbedrijf Brambles.

Samen met moederbedrijf Brambles streeft CHEP ernaar om binnen de supply chain afval en verspilling tegen te gaan en de vraag naar natuurlijke hulpbronnen te verminderen. Ze sporen bedrijven aan om in te stappen in het CHEP-palletpoolingnetwerk, waarbij pallets en andere ladingdragers worden gedeeld, gerepareerd en hergebruikt in een circulair systeem. Deze samenwerkingen zorgden het afgelopen jaar wereldwijd voor een besparing van
  • 2 miljoen ton CO2
  • 1,7 miljoen kubieke meter hout
  • 2.595 megaliter water
  • 1,3 miljoen metrische ton vast afval
  • 1,7 miljoen bomen
In de Benelux bespaarden de 1.200 klanten van CHEP via palletpooling 2.207 ton afval en 28.254 ton CO2, ofwel bijna 650 vrachtwagenritten rond de aarde.
chep sustainability report
Duurzaamheidsdoelen 2020 in zicht

Brambles maakte zijn duurzaamheidsprogramma voor 2020 reeds in 2015 bekend. Brambles en CHEP willen wereldwijd tegen 2020 enkel gecertificeerd hout gebruiken, de CO2-uitstoot met 20% doen dalen en geen hout- of plastic afval meer storten.

Een jaar voordat het zijn MVO-doelen moet bereiken, beroept de pooler zich voor zijn houten producten bijna uitsluitend (99,7%) op duurzame materialen wereldwijd, vergeleken met 99,4% in boekjaar 2018. Daarnaast is 60% van de elektrische voorziening voor de servicecenters afkomstig van gecertificeerde vernieuwbare energiebronnen, een toename van 34 procentpunten vergeleken met het jaar voordien.

Transport delen en optimaliseren voor groenere mobiliteit

Vorig jaar heeft CHEP via transportsamenwerkingen wereldwijd meer dan 246 klanten geholpen om 69,6 miljoen minder kilometers te rijden en 84,6 kiloton minder CO2 te produceren.

CHEP Benelux ziet voor zichzelf ook een grote taak weggelegd in het initiëren van transportsamenwerkingen tussen klanten om de CO2-uitstoot en lege kilometers te verminderen. Het afgelopen jaar resulteerde dit in 24 uiteenlopende samenwerkingen. Goed voor een besparing van maar liefst 161 ton CO2 en 202.158 lege kilometers.

We zoeken steeds naar oplossingen die de supply chain efficiënter en duurzamer maken. Met transportsamenwerkingen tussen onze klanten pakken we de uitdagingen aan inzake verkeer en transport. Onze klanten zien dit als een toegevoegde waarde op ons circulaire businessmodel. Ik ben trots op de resultaten die we het afgelopen jaar hebben kunnen neerzetten.

Vanessa Stark, Country General Manager CHEP Benelux

Samenwerken voor een duurzame toekomst

Brambles werkt nu samen met CHEP aan het nieuwe duurzaamheidsprogramma ‘Zero Waste World’. Het doel ervan is om meer samenwerkingen met klanten op te starten. Het wil zo het hoofd bieden aan de hedendaagse problemen waarop de supply chain botst en tegelijkertijd geld, tijd en natuurlijke hulpbronnen besparen. Het programma is gericht op drie pijlers: verspilling en afval elimineren, lege transportkilometers voorkomen en inefficiëntie wegnemen door innovatieve oplossingen te implementeren.

chep sustainability report
Een van de meest duurzame bedrijven ter wereld

De inspanningen van Brambles worden erkend door Barrons Magazine, uitgegeven door Dow Jones & Company, die Brambles de op een na duurzaamste onderneming ter wereld noemde. Daarnaast weet Brambles voor het vijfde jaar op rij zijn leidende positie in de ESG-ratings van Morgan Stanley Capital International te behouden en zijn tweede plaats in de categorie “Commercial Services and Supplies” in Dow Jones Sustainability World Index van 2019.

We zijn bijzonder trots om erkend te worden als een wereldwijde leider op het gebied van duurzaamheid. Ons doel is om verspilling tegen te gaan en de vraag naar natuurlijke hulpbronnen in de ganse supply chain te verminderen. We zullen ernaar blijven streven om een positieve impact te hebben op onze klanten en de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Juan Jose Freijo, hoofd van de afdeling Global Sustainability van Brambles

Download het Brambles’ 2019 Sustainability Review op
www.brambles.com/Content/cms/sustainability-2019/Sustainability_Review_2019.pdf

Meer info over de Brambles duurzaamheidsstrategie op
www.brambles.com/sustainability

Over CHEP

CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen vervoeren, naar meer mensen en bestemmingen dan eender welke andere organisatie. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pionier van de circulaire deeleconomie, creëerde CHEP een van de meest duurzame logistieke businessmodellen. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. CHEP is voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 330 miljoen ladingdragers en een wereldwijd netwerk van 750 servicecenters in bijna 60 landen, helpt CHEP de supply chains van meer dan 15.000 klanten efficiënter en duurzamer te maken. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com

Persvragen of interviews?
Reputations | Sarah Devis

Tel: +32 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be

Reputations logo full colour