fbpx

CHEP in top 10 van Top Employer in België

CHEP
CHEP blijft topwerkgever en versterkt positie door zijn HR-beleid en de continue focus op de ontwikkeling van werknemers
CHEP top employer 2022

Mechelen, 20 januari 2022 – CHEP Benelux, aanbieder van duurzame supply chain-oplossingen, staat voor de 4de keer op rij in de Top Employer Ranking. In 2022 werd de continue inzet op de beste werkomstandigheden dankzij een vergaand HR-beleid en oog voor de individuele werknemer voor de eerste keer beloond met een plaats in de top 10 in België.

Een Zero-Harm beleid, Well-being ambassadeurs, een 24/7 anonieme hulplijn, een Academy platform met een groot aanbod aan opleidingen, een gratis sportabonnement, vrijstelling van werk om vrijwilligerswerk te doen, een uitgebreid onboarding-programma; het zijn maar enkele voorbeelden van hoe CHEP in zijn werknemers investeert. De ambitie van CHEP Benelux is dan ook duidelijk: de klant staat centraal, maar de werknemers zijn de basis van alles. En dat loont, want al 4 jaar wordt CHEP Benelux erkend door het Top Employers Institute met als kers op de taart een plaats in de top 10 in 2022.

Vanessa Stark_managing director CHEP

Vanessa Stark, managing director van CHEP Benelux: “Ik kan niet trotser zijn op het team. De voorbije jaren hebben heel wat uitdagingen met zich meegebracht, versterkt door de pandemie en andere externe factoren, zoals bijvoorbeeld de Brexit en stijgende grondstofprijzen. We werden gedwongen om de balans tussen privé en werk te herbekijken. Dat is nooit makkelijk, maar we hebben steeds het welzijn van onze medewerkers voorop geplaatst en hen ondersteund waar mogelijk. Dat onze inspanningen zijn vruchten afwerpt; is wel duidelijk.”

Vergeleken met de resultaten van vorig jaar en van hun referentiegroep heeft CHEP grote sprongen gemaakt in de domeinen werkomgeving, carrièreplanning, duurzaamheid en diversiteit en inclusie. “Als bedrijf hebben we meer dan ooit ingezet op onze medewerkers”, zegt Kim Laureyssens, HR-manager CHEP Benelux. “Het hoofdkantoor ligt dan wel in België, de HR-praktijken en ook deze erkenning gelden voor alle werknemers in de Benelux.We betrekken ons werknemers bij de ontwikkeling en evaluatie van onze strategie. Ze kunnen bijvoorbeeld mee nadenken over hoe we werk, thuis, op kantoor of hybride, kunnen en moeten inrichten. Daarnaast krijgen ze de kans om verschillende interdisciplinaire en internationale projecten op te zetten en te leiden. We ondersteunen hen ook bij volgende stappen in hun carrière, welke dat ook zijn. Verder blijven we steeds kritisch naar onszelf kijken en sturen we bij indien mogelijk.”

Een erkenning voor een totale en uitgebreide HR-strategie

Het Top Employers Institute-programma certificeert organisaties op basis van deelname en resultaten van hun HR Best Practices vragenlijst. De vragenlijst heeft betrekking op 6 HR-domeinen, bestaande uit 20 thema’s zoals People Strategy (HR-beleid), Work Environment (Werkomgeving), Talent Acquisition (Recrutering), Learning (Leren), Well-being (Welzijn) en Diversity & Inclusion (Diversiteit en Inclusie) en meer. TEI erkent alleen organisaties die de hoogste standaarden bereiken op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

Die arbeidsvoorwaarden zitten bij CHEP diep vervlochten in hun globale duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 onder de pijler “Workplace Positive”. CHEP wil een positieve werkomgeving creëren, die werknemers een voldoeninggevende job biedt en bijdraagt aan een positieve samenleving. “We geloven dat een echt inclusieve omgeving innovatie, groei en wendbaarheid aanwakkert. Een goed bestuurd, veilig, divers en betrokken personeelsbestand houdt rechtstreeks verband met klanttevredenheid, het aantrekken en behouden van talent en betere financiële resultaten”, aldus Kim Laureyssens.

Enkele cijfers op een rij

  • Ondanks de COVID-19-pandemie engageerden zich 55 werknemers van CHEP Benelux zich om samen 300u aan vrijwilligerswerk te doen. De doelstelling is om aan minstens 1 dag per werknemer te komen.
  • In 2021 bereikte CHEP 36% vrouwelijke werknemers in managementfuncties in Europa, en 32% wereldwijd. Het bedrijf verbindt zich ertoe tegen 2025 minstens 40% van de managementfuncties door vrouwen te laten bekleden en het aantal vrouwen in zijn fabrieken te verdubbelen.

CHEP ook wereldwijd geaccrediteerd

Ook in Europa sleept CHEP voor de vijfde keer op rij de Top Employer accreditatie in de wacht. CHEP wordt naast België ook beloond voor zijn inspanningen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Polen en Ierland. Maar ook in Afrika en Latijns-Amerika werd CHEP uitgeroepen tot Top Employer. CHEP maakt zijn topwerkgeversrol meer dan waar met een totaal van 21 gecertificeerde landen wereldwijd.

David Plink, CEO van het Top Employers Institute: “Terugkijkend op het veeleisende jaar dat, net als het voorgaande jaar, organisaties over de hele wereld diep heeft getroffen, heeft CHEP voortdurend laten zien dat zij prioriteit geeft aan het behouden van uitstekende people practices op de werkvloer. Ze blijven de uitdagingen van de veranderende werkwereld aangaan.”

Over Top Employer Institute

Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van erkenning van uitmuntendheid in HR-beleid. Wij helpen een dergelijk beleid te versnellen om de werkomgeving te verbeteren. Via het certificeringsprogramma van Top Employers Institute kunnen deelnemende bedrijven worden gevalideerd, gecertificeerd en erkend als “employer of choice”. Top Employers Institute werd meer dan 30 jaar geleden opgericht en certificeerde inmiddels meer dan 1857 organisaties in 123 landen. Deze gecertificeerde Top Employers hebben een positieve impact op de levens van meer dan 8 miljoen medewerkers wereldwijd.

OVER CHEP

CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen vervoeren, naar meer mensen en bestemmingen dan eender welke andere organisatie. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pionier van de circulaire deeleconomie, creëerde CHEP een van de meest duurzame logistieke businessmodellen. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. CHEP is vandaag voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 330 miljoen ladingdragers en een wereldwijd netwerk van 750 servicecenters in bijna 60 landen, helpt CHEP de supply chains van meer dan 15.000 klanten efficiënter en duurzamer te maken. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com.

Persvragen of interviews?

Reputations | Isabelle Fassin

Tel: +32 472 47 37 43
isabelle@reputations.be
www.reputations.be