fbpx

CHEP nummer 1 in duurzaamheid

CHEP behaalt hoogste score in duurzaamheidsindex van Barron’s Magazine

Mechelen, 9 maart 2020 – Brambles, aanbieder van duurzame supply chain-oplossingen en in de Benelux voornamelijk bekend via dochterbedrijf CHEP, mag zich het duurzaamste bedrijf ter wereld noemen. Het behaalde de hoogste score in de duurzaamheidsindex van het Dow Jones-magazine Barron’s, een van de meest prestigieuze wereldwijde benchmarks voor verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

Duurzaamheid zit in het DNA van CHEP. Het circulaire bedrijfsmodel vertrekt van het delen en hergebruiken van ladingdragers. De pallets en containers van CHEP vormen de onzichtbare ruggengraat van de wereldwijde supply chains. Met een omvangrijk netwerk bouwt CHEP aan een efficiënte en veilige supply chain en minimaliseert het tegelijkertijd de impact op het milieu.

“Ik ben zeer blij met deze erkenning. Duurzaamheid zit in ons DNA. Door ons deelmodel verbruiken we minder natuurlijke hulpbronnen en besparen we op afval en CO2-uitstoot. Dankzij ons netwerk en onze klantgegevens kunnen we samenwerkingsmogelijkheden op het vlak van transport detecteren, waardoor we lege transportkilometers vermijden en kosten besparen. Wij geloven dat we als bedrijf een belangrijke bijdrage kunnen leveren om samen met onze klanten te bouwen aan een duurzame toekomst.``

Vanessa Stark
Country General Manager CHEP Benelux

Barron’s jaarlijkse ranking van de meest duurzame bedrijven

Barron’s is een Amerikaans tijdschrift dat wordt uitgegeven door Dow Jones & Company, een divisie van News Corp en een zusterpublicatie van The Wall Street Journal, die voornamelijk informeert over Amerikaanse financiële informatie, marktontwikkelingen en relevante statistieken.

Samen met Calvert Research en Management stelt Barron’s jaarlijks een ranking op van enerzijds de ‘100 meest duurzame bedrijven van de Verenigde Staten‘ en anderzijds de ‘20 meest duurzame bedrijven buiten de Verenigde Staten‘. Voor beide rankings wordt dezelfde methodologie gebruikt. De score van CHEP op de ranglijst van niet-Amerikaanse, internationale bedrijven was hoger dan die van de 100 meest duurzame bedrijven in de Verenigde Staten, waardoor CHEP wereldwijd wordt erkend als het meest duurzame bedrijf.

Methodologie

Om de lijst van Barron’s te bepalen, rangschikte Calvert Research and Management de 1.000 grootste beursgenoteerde bedrijven (op basis van hun marktwaarde) elk op basis van hun prestaties ten aanzien van aandeelhouders, werknemers, klanten, de gemeenschap en de planeet. Meer specifiek wordt gekeken naar meer dan 230 indicatoren op vlak van milieu, maatschappij en bestuur (ESG), zoals diversiteit op de werkplek, databeveiliging, opleiding voor werknemers en milieu-impact op de supply chain. Meer informatie over de methodologie van Calvert is hier beschikbaar.

Hoe CHEP duurzame supply chains creëert

Door de levenscyclus te analyseren en het vergelijken van herbruikbare ladingdragers en wegwerppallets, kan CHEP de milieuvoordelen bepalen die het share-and-reusesysteem met zich meebrengt. In 2019 bedroeg dit wereldwijd 2,0 miljoen ton CO2, 1,3 miljoen ton afval en 2.600 megaliter water.

Maar daar houden de inspanningen niet op: 100% van het hout dat CHEP in Europa gebruikt, is afkomstig van gecertificeerde bronnen; 60% van alle gebruikte elektriciteit is afkomstig van hernieuwbare bronnen. Het bedrijf probeert ook actief bij te dragen aan een betere werkplek voor zijn werknemers en betere gemeenschappen wereldwijd.

CHEP werkt bovendien samen met de Ellen MacArthur Foundation en andere grote merken aan Circulytics, een nieuw digitaal instrument dat bedrijven ondersteunt in hun overgang naar een circulaire economie, ongeacht de industrie, de complexiteit en de omvang.

Met Barron’s ranking wordt CHEP erkend als het meest duurzame bedrijf wereldwijd in 2020 en zal het een centrale rol blijven spelen in het vormgeven van een duurzame toekomst. Meer informatie over de duurzaamheidsvisie van CHEP, 2020-doelstellingen en 2019 Sustainability Review is hier beschikbaar.

Over CHEP

CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen vervoeren, naar meer mensen en bestemmingen dan eender welke andere organisatie. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pionier van de circulaire deeleconomie, creëerde CHEP een van de meest duurzame logistieke businessmodellen. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. CHEP is voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 330 miljoen ladingdragers en een wereldwijd netwerk van 750 servicecenters in bijna 60 landen, helpt CHEP de supply chains van meer dan 15.000 klanten efficiënter en duurzamer te maken. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com Werken bij een Top Employer? Solliciteer via www.chep.com/be/nl/consumer-goods/about-us/global-chep/careers

Persvragen of interviews?

Reputations | Sarah Devis

Tel: +32 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be