fbpx

CHEP pleit voor broodnodige transformatie naar een duurzame supply chain

200 000 km minder goederenverkeer dankzij transportsamenwerking in Benelux

CHEP Benelux helpt al meer dan 40 jaar om goederen tot bij de consument te brengen. Dat gebeurt via de in het oog springende blauwe CHEP-pallets. Het bedrijf verkoopt deze pallets niet, maar laat bedrijven ze delen en hergebruiken. Zo verzoent het ecologie en economie. Maar het gaat nog een stap verder: CHEP Benelux probeert producenten, verdelers en verkopers ook te laten samenwerken op het vlak van transport. En die transportcollaboratie loont: vorig jaar heeft CHEP samen met enkele bedrijven in de Benelux op die manier meer dan 200.000 kilometer en 161 ton CO2 kunnen elimineren.

Transportsamenwerking_CHEP_Benelux
Opportuniteit

Het is een understatement dat COVID-19 de supply chain vandaag wereldwijd in zijn greep heeft. Maar wat na deze gezondheidscrisis? We staan voor een grote opportuniteit om de supply chain in de toekomst nog te verduurzamen. CHEP pleit dan ook voor om transportsamenwerking versneld in te voeren. Dat kan alleen maar als steeds meer bedrijven durven kiezen voor openheid en samenwerking.

In Nederland schaart CHEP zich achter een innovatief programma (van Dinalog en Topsector Logistiek) om 40 miljoen vrachtwagenkilometers in Nederland te besparen met efficiënter transport. De CHEP-database van pallettransacties vormt er de spil bij het bundelen van ritten. Dankzij het sterk lokaal en internationaal netwerk en de schaalgrootte beschikt CHEP namelijk over één van de grootste databases van goederenstromen in Europa. Op basis van verschillende algoritmen kunnen kansrijke samenwerkingen tussen verschillende partijen geïdentificeerd worden.

Effect milieu

Het COVID-19-virus heeft ervoor gezorgd dat wij onze planeet noodgedwongen ademruimte hebben gegeven. CHEP wil dat positieve effect op het milieu vasthouden en meenemen als we straks opnieuw het leven oppikken. Het roept partners en bedrijven op om daarin mee te stappen.

Openheid tussen partijen kan de supply chain écht veranderen. Hoe méér we informatie delen en samenwerken, hoe duurzamer de sector wordt.

Patrick Van Daele, Sustainability & Collaboration Manager CHEP Benelux

Over CHEP

CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen vervoeren, naar meer mensen en bestemmingen dan eender welke andere organisatie. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pionier van de circulaire deeleconomie, creëerde CHEP een van de meest duurzame logistieke businessmodellen. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. CHEP is vandaag voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 330 miljoen ladingdragers en een wereldwijd netwerk van 750 servicecenters in bijna 60 landen, helpt CHEP de supply chains van meer dan 15.000 klanten efficiënter en duurzamer te maken. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com.

Persvragen of interviews?

Reputations | Sarah Devis

Tel: +32 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be

Patrick Van Daele
Sustainability & Transport Manager CHEP Benelux
Tel: +32 (0)15 799 787
M: +32 495 58 57 32
patrick.vandaele@chep.com
www.chep.com