fbpx

CHEP vernieuwt contract met voedselbanken in de strijd tegen voedselverspilling

CHEP vernieuwt contract met voedselbanken in de strijd tegen voedselverspilling

CHEP zal ook de komende 3 jaar actief logistieke steun aanbieden voor de voedselbedeling

MMechelen, 14 november 2019 – CHEP, aanbieder van duurzame supply chain oplossingen, heeft zijn samenwerking met de Europese Federatie van Voedselbanken (FEBA) en haar netwerk met 3 jaar verlengd. De samenwerking begon in 2016, toen de twee bedrijven de handen in elkaar sloegen om in Europa honger, ondervoeding en armoede te bestrijden en voedselverspilling en -afval te verminderen.

chep vernieuwt contract voedselbanken reputations

Onder het nieuwe driejarige partnerschap blijft CHEP de FEBA ondersteunen met zijn kennis van de supply chain, opleidingen, advies over veiligheid, logistiek en magazijnbeheer, en schenkingen om de werkzaamheden van de FEBA te financieren.

Daarnaast ondersteunt CHEP de voedselbanken door pallets te leveren, die essentieel zijn voor hun dagelijkse werkzaamheden en om de efficiëntie van voedseldistributie te verhogen. Ze sporen hiervoor kleinhandelaars en producenten aan voedseloverschotten te doneren en ze te vervoeren via CHEP-pallets. In de Benelux worden de kosten van die pallets aan de leveranciers terugbetaald. Zo stelde CHEP Benelux het afgelopen jaar 15.996 gratis pallets ter beschikking voor het transport van voedseloverschotten naar de voedselbanken in België en Nederland.

“Als onderdeel van onze steun aan de FEBA hebben we vrijwilligers gecoördineerd en onze pallets ingezet om goederen naar de voedselbanken brengen. Het is werk dat onopgemerkt wordt uitgevoerd, maar van essentieel belang is bij het inzamelen van voedsel”, zegt Geraint Thomas, European Sustainability Director bij Brambles, het moederbedrijf van CHEP. “We zetten onze samenwerking met organisaties zoals de FEBA met plezier voort, want we hebben dezelfde sociale missie: een betere planeet en betere gemeenschappen creëren.”

Jacques Vandenschrik, voorzitter van de Europese Federatie van Voedselbanken, zegt: “We zijn CHEP zeer dankbaar voor hun inzet om honger te bestrijden, voedselverspilling en -afval te verminderen en duurzaamheid te bevorderen. We zijn zeer vereerd met deze samenwerking. Hun kennis en expertise stelt ons in staat om de efficiëntie en schaalvoordelen in de Europese voedselbanken te verhogen. De deskundigheid van CHEP levert een essentiële bijdrage aan de toekomst van onze organisatie.”

Over CHEP

CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen vervoeren, naar meer mensen en bestemmingen dan eender welke andere organisatie. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pionier van de circulaire deeleconomie, creëerde CHEP een van de meest duurzame logistieke businessmodellen. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. CHEP is voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 330 miljoen ladingdragers en een wereldwijd netwerk van 750 servicecenters in bijna 60 landen, helpt CHEP de supply chains van meer dan 15.000 klanten efficiënter en duurzamer te maken. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com

Persvragen of interviews?
Reputations | Sarah Devis

Tel: +32 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be

Reputations logo full colour