fbpx

Concours du Meilleur Sommelier du Monde 2019 in Antwerpen

De Belgische Sommeliersgilde kon vandaag de Algemene Vergadering van de Association de la Sommellerie Internationale in Belgrado overtuigen om de zestiende editie van het internationale ‘Concours du Meilleur Sommelier du Monde’ in 2019 in Antwerpen te organiseren. België nam het op tegen Frankrijk, die zich met Bordeaux kandidaat stelde. 23 landen stemden vandaag voor de Belgische kandidatuur om het volgende wereldkampioenschap in Antwerpen te organiseren. Bordeaux kreeg 17 stemmen.

Een spannende stemming

Vandaag verdedigden de voorzitter van de Belgische Sommeliersgilde William Wouters samen met Frederik Picard – organisator van o.a. tastingfestival Meug – de Belgische kandidatuur op de algemene vergadering van de Associatie in Belgrado. Met 23 stemmen voor België versus 17 stemmen voor Frankrijk was het een spannende strijd. “We zijn erg blij dat we het wereldkampioenschap naar Antwerpen hebben kunnen halen. Bordeaux was een geduchte tegenkandidaat. Wij willen in 2019 de wereld tonen wat België allemaal te bieden heeft en het vak van sommelier ook voor een jong publiek aantrekkelijker maken.”

Concours du Meilleur Sommelier du Monde verkiezing 2019
Association de la Sommellerie Internationale

Het wereldkampioenschap is een initiatief van de Association de la Sommellerie Internationale en bekroont om de drie jaar de beste sommelier ter wereld. De associatie werd in 1969 opgericht door 4 landen, waaronder België. Ondertussen beschikt de organisatie over een wereldwijd netwerk met 57 aangesloten landen. In 2019 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste editie werd georganiseerd, en wel in Brussel. Net daarom wil de Belgische Sommeliersgilde het Concours in 2019 graag naar Antwerpen halen.

Internationale exposure

Het internationale evenement brengt bijzonder veel aandacht met zich mee; een groot aantal journalisten reist mee met de kandidaten uit de 57 verschillende landen. Zij zorgen voor veel exposure van zowel de wedstijd als van de stad waarin het Concours plaatsvindt. De horecasector hecht veel belang aan de titel van beste sommelier ter wereld, wat ervoor zorgt dat het evenement wereldwijd zeer hoog aangeschreven staat. In 2013 eindigde de Belg Aristide Spies op een knappe derde plaats, de hoogste ranking die België ooit haalde op het Concours.

Persvragen en interviews

Wil je meer informatie over het Concours du Meilleur Sommelier du Monde 2019? Contacteer dan Frederik Picard:

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be