fbpx
Consilo

Consilo: het nieuwe zakenkantoor in Zoersel

ConsiloEnkele maanden geleden vroegen de kantoorhouders van Fintro Sint-Antonius en Fintro Zoersel ons of we hen konden helpen in de uitwerking van een nieuwe, eengemaakte werking van hun kantoren. Naast de activiteiten die Wim Asselberg en Leo Peeters al hadden – adviesverlening op vlak van bankieren en verzekeren – wilden ze een derde pijler in hun aanbod introduceren: immobiliën. Wim en Leo hadden nog geen naam voor hun nieuwe zaak. Ook dat stond op hun verlanglijst: een nieuwe vlag die de lading van hun eengemaakt kantoor kon dekken.

Samen met de twee teams werd er een werksessie georganiseerd voor de positionering, merkvertaling en profilering van de nieuwe werking. Op voorhand moesten alle deelnemers aan de workshop een vragenlijst beantwoorden, om al een degelijke basis te hebben voor de sessie.

Op een halve dag puurden we dit verhaal uit tot de essentie: wat doen ze wel, wat doen ze niet? Waar kunnen ze het verschil maken ten opzichte van andere soortgelijke kantoren? Welke drive zit er in hun werking en hoe willen ze zich naar buiten toe gedragen?

Het resultaat van de werksessie? Een reputatiewijzer en bijkomend reputatieplan, dat de start betekende voor een concrete uitwerking van hun communicatiestrategie. We leverden hen een prioriteitenlijst van acties, die ze vervolgens door een vormgever en een webontwikkelaar verder lieten uitwerken. Ook slaagden we er in om meteen een nieuwe naam en pay off voor hun bedrijf te kiezen: ‘Consilo, uw partner in wonen, bankieren en verzekeren’. Door de grondige deskresearch die we op voorhand hadden gedaan, wisten we in welke richting we een nieuwe naam moesten zoeken en konden we hen een lijst van vijf namen voorleggen. Unaniem werd er voor Consilo gekozen. Consilo is Esperanto en betekent ‘advies’. Een ‘perfect match’ voor hun kantoor, en meer zelfs: ook een .be-domeinnaam die nog beschikbaar was!

We wensen Wim, Leo en het ganse team van Consilo heel veel succes met hun nieuwe werking!


Ook iets voor jouw zaak?

[ninja_form id=27]