fbpx
Boek Dit Is Marktonderzoek

Hoe voer je een degelijk marktonderzoek uit?

 

De auteurs nemen je mee op de weg van mening naar feit en begeleiden je bij elke stap in het marktonderzoeksproces. Ze reiken je het kader én de tools aan om een marktonderzoek succesvol te kunnen uitvoeren en presenteren. Het boek is doorspekt met oefeningen, checklists, tips en illustratieve cases zodat je helemaal ondergedompeld wordt in hoe een kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek écht verloopt. Elk deel zoomt in op een specifiek domein binnen marktonderzoek. Vervolgens behandelt elk hoofdstuk één specifieke vraag binnen dit domein. Zo kom je heel concreet het antwoord te weten op vragen zoals ‘Hoe voer je observatieonderzoek uit?’, ‘Hoe stel je een goede vragenlijst op?’ of ‘Hoe stel je een marktonderzoeksrapport op?’.

 

Het boek richt zich zowel op studenten als marketingprofessionals die een praktische leidraad willen voor het opzetten, uitvoeren of uitbesteden van een goed onderbouwd marktonderzoek.

Marketing without market research is like driving with your eyes closed.

Dan Zarella

Over de auteurs.

Marc De Laet (1956) is gewezen docent marktonderzoek en opleidingscoördinator aan de AP Hogeschool Antwerpen.

 

Frederik Picard (1979) is managing partner van marketing- en communicatiebureau Reputations en docent marktonderzoek aan de AP Hogeschool Antwerpen.

 

Pol Toye (1961) is docent marktonderzoek en opleidingshoofd Automotive management aan de Vives Hogeschool in Kortrijk.

Boekdetails.

‘Dit is marktonderzoek’

 

Marc De Laet, Frederik Picard & Pol Toye
Paperback & e-book
Uitgegeven door VANIN
€41,75
Te koop in de gespecialiseerde boekhandel en online via VANIN

TIP!
Check de opleidingen voor bedrijven en het gastcollege voor hogescholen en universiteiten die werden ontwikkeld in het kader van dit boek

Boek Dit Is Marktonderzoek

BESTSELLER!

Het meest gebruikte boek over marktonderzoek door hogeschool- en universiteitsstudenten en marketingprofessionals die zelf aan de slag willen met marktonderzoek.

Het boek werd in 2022 door BAM (Belgian Association of Marketing) verkozen tot tweede beste Marketing Book of the Year 2022.