fbpx

Dividendenieren is het nieuwe rentenieren

Dividendenieren is het nieuwe rentenieren

Dividendstrategie zorgt dat spaargeld niet verdampt
Accuro e-book dividendenieren

Antwerpen, 9 maart 2023De vraag ‘wat moet ik met mijn spaargeld doen?’ is vandaag actueler dan ooit. Accuro Wealth Advisors ontwikkelde de afgelopen jaren een uitgekiende dividendstrategie voor haar vermogende klanten. Mét bewezen resultaat. Die kennis wil Accuro nu ook delen met het brede publiek. Het publiceert voor het eerst een gratis e-book, volledig gewijd aan deze strategie. In het e-book wordt dieper ingegaan op het concept van dividendenieren, hoe een goede dividendspeler te herkennen en de bouwstenen van een gezonde aandelenportefeuille.

Januari 2023. Al maanden roepen financiële experts via de media dat onze economie ten onder gaat. De inflatie slaat genadeloos toe. Alles wordt duurder. Zuurverdiende centen verdampen op spaarrekeningen als sneeuw onder de zon.

Momenteel staat er zo’n 300 miljard euro op Belgische zicht- en spaarrekeningen. Maar door de lage rentes op spaarproducten en de hoge inflatie – voor 2023 tussen de 4,5 en 5,3% voorspeld – zou dat betekenen dat die 300 miljard binnen 5 jaar op zijn best gerekend nog maar 239,5 miljard euro waard is. Of om het op mensenmaat terug te brengen: stel dat je vandaag 10.000 euro op je rekening hebt staan, dan is die in 2028 nog maar 7983 euro waard.

Het idee van mensen dat ze op het einde van hun carrière kunnen gaan rentenieren, is voorbijgestreefd. Sinds 2015 is de rente-opbrengst na belastingen lager dan de inflatie. Met andere woorden: als je probeert te rentenieren met obligaties of andere rentedragende producten, dan zal je in de toekomst reëel verarmen. Je eet dus als het ware je portefeuille op.

Wat kun je dan vandaag het best doen met je spaargeld? Er is een manier om je vermogen niet te raken en er vooralsnog van te kunnen profiteren. De oplossing: dividendenieren. Investeer in bedrijven waar je zeker van bent dat ze goed genoeg zijn om minstens 10 jaar in portefeuille te houden én die jaarlijks aantrekkelijke dividenden uitkeren die minstens de evolutie van de inflatie voor blijven. Naast een mogelijke groei van het aandeel zelf op lange termijn profiteer je zo ook van een jaarlijkse opbrengst van je investering.

Klinkt makkelijk, maar dividendenieren doe je niet zomaar. Het vergt behoorlijk wat inzicht in de aandelenmarkt en een gezonde spreiding in je aandelenportefeuille. Vier bedrijfsparameters zijn cruciaal om als aandeel in aanmerking te komen:

  • Is het bedrijf financieel gezond?
  • Heeft het bedrijf een stabiele cashflow?
  • Is het bedrijf beschermd tegen inflatie?
  • Is het bedrijf een trouwe dividendbetaler?

Naast de spreiding in verschillende sectoren is het ook belangrijk je portefeuille op langere termijn op te bouwen en te investeren in vier type bedrijven: holdings, value & cyclicals, wide moat multinationals en vastgoedbedrijven.

Meer informatie over dividendenieren?

Download het gratis e-book en kom er alles over te weten.
https://www.accuronv.be/home/e-book

PERSVRAGEN?

Frederik Picard
+32 496 62 06 94
frederik@reputations.be