fbpx

Duurzaamheidsrapport CHEP 2022 toont grote vooruitgang naar behalen regeneratieve doelstellingen van 2025

Duurzaamheidsrapport CHEP 2022 toont grote vooruitgang naar behalen regeneratieve doelstellingen van 2025

Chep Benelux - positive moving your goods

Mechelen, 5 oktober 2022 – CHEP, wereldmarktleider in duurzame palletpooling, heeft samen met moederbedrijf Brambles haar 15de duurzaamheidsrapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat door doorgedreven samenwerkingen tussen het bedrijf, zijn leveranciers én klanten in sneltempo vooruitgang wordt geboekt om de beoogde regeneratieve doelstellingen van het bedrijf – met zijn werking een aantoonbare positieve impact heeft op de planeet tegen 2025 – te behalen.

Elk jaar wordt de duurzame visie van CHEP om te pionieren met een regeneratieve toeleveringsketen meer werkelijkheid. Het rapport geeft inkijk in de belangrijkste kwesties en prestaties die CHEP in 2022 behaalde op vlak van milieu, socialisatie en bestuur. Het is het tweede jaar dat de regeneratieve strategie van het bedrijf uitgerold wordt (2021-2025).

Excellente score op duurzaamheid in tussentijds rapport

De weg naar regeneratie vereist geïntegreerd denken, veerkracht, ambitie en het aantonen van positieve waardecreatie. Dit komt duidelijk naar voren in de vooruitgang van het afgelopen jaar.
De belangrijkste conclusies uit het duurzaamheidsrapport 2022:
 • Ondanks wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen en de schaarste aan hout, behoudt CHEP de 100% inkoop uit gecertificeerde duurzame bossen.
 • CHEP verhoogde zijn duurzame Chain-of-Custody tot 72%. CHEP scoorde drie punten meer dan de vorige meting.
 • 33% van de managers bij CHEP is vrouw. De belangrijkste ‘Workplace Positive’-doelstellingen zijn de uitrol van inclusieve initiatieven, welzijn op het werk en toegankelijkheid, evenals ten minste 40% vrouwelijke managers te bekomen en een verdubbeling van het aantal vrouwen in de fabrieken tegen 2025.
 • CHEP is een Top Employer in 21 landen en op vijf continenten. De inzet voor haar personeel en het creëren van een inclusieve en lonende werkomgeving vormen hier de weerspiegeling van. De ambitie van CHEP is om erkend te worden als een wereldwijde topwerkgever.
 • De wereldwijde samenwerking met voedselbanken hielp meer dan 16 miljoen mensen in nood door middel van donaties van materiaal in natura en vrijwilligerswerk.
 • CHEP werkte een jaar lang samen met 370 klanten binnen meer dan 1.400 initiatieven voor meer efficiëntie en minder milieu-impact. Een aanzienlijke vooruitgang, want het doel was om het aantal samenwerkingen met klanten te verdubbelen van 250 naar 500 tegen 2025.

Samenwerking is de sleutel tot succes

In moeilijke tijden als deze is samenwerken essentieel voor het bekomen van een regeneratieve toeleveringsketen. Alle functies in ons bedrijf, samen met onze leveranciers en onze klanten zorgen voor minder barrières en meer wendbaarheid. Duurzaamheid moet op de agenda blijven gezet worden om positieve waarde voor ons bedrijf en onze klanten te creëren. - Managing director van CHEP Benelux Vanessa Stark
Het ‘delen en hergebruiken’-model van CHEP biedt al veel milieubesparingen voor de toeleveringsketens van klanten in vergelijking met alternatieven voor eenmalig gebruik. In het afgelopen jaar hebben de oplossingen van CHEP haar klanten geholpen de volgende besparingen te realiseren binnen de EU:
CHEP wereldwijd
 • 2,5 miljoen ton CO2 – gelijk aan de CO2-uitstoot van ongeveer 473.00 huishoudens in één jaar;
 • 3.160 megaliter water – of ongeveer 1.754 Olympische zwembaden;
 • 3,2 miljoen kubieke meter hout;
 • 3,1 miljoen bomen;
 • 1,5 miljoen ton afval.
CHEP Benelux
 • 33 518 ton CO2
 • 151 502 liter water of 61 Olympische zwembaden;
 • 30 139 kubieke meter hout;
 • 31 250 bomen;
 • 3341 ton afval – of 477 vuilniswagens.

CHEP erkend als wereldleider in duurzaamheid

Brambles, het moederbedrijf van CHEP, staat op de 10de plaats in de Global 100-lijst van meest duurzame bedrijven ter wereld van Corporate Knights. Daarbovenop is Brambles de eerste ontvanger van het Terra Carta-zegel, dat wereldwijde bedrijven erkent die hun inzet voor het creëren van echt duurzame markten tonen.
Vandaag kunnen we met trots aankondigen dat onze wereldwijde visie stap voor stap werkelijkheid wordt. De regeneratieve ambitie wordt nu overgenomen door een gemeenschap van bedrijven die toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid, die de noodzaak van een positieve aanpak erkennen en geloven dat schadebeperking niet langer voldoende is. - Freijo

OVER CHEP

CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen vervoeren, naar meer mensen en bestemmingen dan eender welke andere organisatie. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pionier van de circulaire deeleconomie, creëerde CHEP een van de meest duurzame logistieke businessmodellen. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. CHEP is vandaag voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 330 miljoen ladingdragers en een wereldwijd netwerk van 750 servicecenters in bijna 60 landen, helpt CHEP de supply chains van meer dan 15.000 klanten efficiënter en duurzamer te maken. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar https://www.brambles.com/.

Persvragen of interviews?

Janne De Wachter | Reputations
Marketing- en communicatiebureau

Tel.: +32 470 60 37 96
janne@reputations.be
www.reputations.be