fbpx
Garrincha in de Blikfabriek

Wereldvoetbal naar de Blikfabriek

Garrincha in de Blikfabriek

Wereldvoetbal naar de Blikfabriek

Aftrap Garrincha in Blikfabriek met Neymar Jr’s Five

Voetballiefhebbers kunnen vanaf dit weekend hun hart ophalen in de Blikfabriek in Hoboken. Garrincha-voetbal neemt als een van de eerste bewoners zijn intrek in de nieuwe creatieve hotspot op de voormalige Crownsite. Voor de opening haalt Garrincha het voetbaltoernooi Neymar Jr’s Five naar Antwerpen. Extra sportinfrastructuur in de stad is meer dan welkom.

Neymar Jr’s Five

Op 28 april opent Garrincha Antwerpen de deuren. De aftrap van het voetbalcentrum zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Garrincha haalt voor de opening het wereldwijde voetbaltoernooi Neymar Jr’s Five naar de Blikfabriek met meer dan 50 ploegen. In ruim 60 landen spelen deelnemers in teams van 5 tegen 5. Het einddoel is doorstoten naar de finale in Brazilië waar ze in het bijzijn van de Braziliaanse topvoetballer Neymar Jr. strijden voor de wereldtitel.

Garrincha Antwerpen

De recreatieve voetballiefhebber kan vanaf 30 april terecht in het gloednieuwe Garrincha-centrum. Op zes indoor kunstgrasvelden nemen ploegen van 5 spelers het tegen elkaar op. Ploegen en spelers vinden elkaar binnenkort via een nieuw online sociaal platform. Via het systeem kan men snel een tegenstander, locatie en tijdstip vastleggen voor een wedstrijd. “We willen niet enkel de spelers op het veld, maar ook naast het veld samenbrengen in een hechte community”, zegt Frédéric Meurisse, een van de bezielers achter Garrincha.

Simulatie Garrincha Antwerpen in Blikfabriek

Garrincha Antwerpen mikt op de sportliefhebber tout court: collega’s die na het werk stoom willen aflaten, jonge talenten of de gewone sportvriend. Iedereen gebeten door voetbal is vanaf 30 april welkom in het nieuwe voetbalwalhalla in de Blikfabriek.

Blikfabriek

De Blikfabriek is de tijdelijke creatieve invulling van de oude Crown-site in Hoboken, in afwachting van de volledige herontwikkeling van de site. De Blikfabriek moet buurtbewoners, creatievelingen, start-ups en vrijetijdsliefhebbers naar de site trekken. Met een mix aan sportieve en socio-culturele activiteiten wil projectonwikkelaar DC Belgium de site nieuw leven inblazen en ideeën verzamelen voor de uiteindelijke ontwikkeling. Stapsgewijs zullen nieuwe initiatieven hun intrek nemen in de Blikfabriek. Naast het creatieve textielatelier Ietstof heeft nu ook Garrincha er zijn vaste stek gevonden. De komende maanden zullen een aantal nieuwe initiatieven en projecten hun voorbeeld volgen.

Praktisch

Neymar Jr’s Five
Zaterdag 28 april
Mannencompetitie: 9 uur
Vrouwencompetitie: 16 uur

Garrincha Antwerpen
Blikfabriek
Lageweg 356
2660 Hoboken
www.garrincha.be
www.blikfabriek.be

Download hoge resolutiebeelden:

Persvragen of interviews?

DC Belgium | Sven Hermans

Tel +32 (0) 475 65 17 76
she@dcbelgium.be
www.dcbelgium.be