fbpx

Greenkit: Eindelijk duurzame babydoos op de markt

GreenKit: de babydoos die van duurzaam de norm maakt

Wie zwanger is, wordt overladen met staaltjes en kortingsbonnen van de grote merken. Fijn. Alleen zijn de ecologische producten uit hun gamma op één hand te tellen. Voor de aanstaande moeders die bewust kiezen voor duurzame aankopen, is het een heuse zoektocht. Daar brengt GreenKit nu verandering in. Vanaf eind april krijgen aanstaande moeders via hun vroedvrouw een ontdekkingsdoos met ecologische stalen van producten voor baby en mama.  Initiatiefneemster, Saar Vangeel, houdt het niet bij het verdelen van een coole bewaardoos. Ze wil met haar website GreenKit dé referentie zijn voor alles wat duurzaam is voor moeder en baby. Met tips, productreferenties en informatie zet ze jonge ouders op weg in hun zoektocht naar veilige en duurzame producten. “Want wie duurzamer wil leven met kinderen kan méér doen dan tweedehands kopen. Je moet het gewoon weten!” aldus de oprichtster van GreenKit.

Groen in de doos

Welke producten in de GreenKit-doos zitten, geven we nog niet prijs. We kunnen wel verklappen dat er 5 productcategorieën zijn: groen smullen, groen spelen en dromen, groene snoeten en billen, groene kleertjes en groene ouders. Geen massa papier dat in de papiermand verdwijnt, maar vooral stalen en kortingscodes om te proberen en te ontdekken.

Ecodoos met een verhaal

GreenKit is niet zomaar een wegwerpdoos met staaltjes en bonnen van duurzame producten. De doos werd stijlvol geïllustreerd.  Leuk genoeg dus om te bewaren als aandenken en er de eerste babyspulletjes of kaartjes in op te bergen. Uiteraard gaat het om gecertificeerd karton bedrukt met milieuvriendelijke verf.

De doos bevat een groeimeter gemaakt door dezelfde illustrator. Het papier van deze meter komt van een bedrijf dat foutgedrukt papier recupereert. Het vullen van de doos werd dan weer gedaan door een maatwerkbedrijf waar mensen met een beperking volwaardige kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

Verkrijgbaar via de vroedvrouw

De eerste 4000 GreenKit-dozen worden verdeeld via een netwerk van vroedvrouwen. Aanstaande moeders krijgen ze mee tijdens hun consultatie op 6 maanden tijdens de zwangerschap. Vroedvrouwen kunnen deze dozen gratis aanvragen bij GreenKit. De allereerste doos zal via La Madrugada verdeeld worden op vrijdag 12 april.

Alle informatie op 1 plek

Wil je tips voor een groene geboortelijst, voor een zachtere babyhuid of suggesties voor een groene Sint? GreenKit bundelt alle informatie. Daarnaast tipt Saar ook groene producten en beschrijft ze de voordelen en mooie verhalen achter het product of fabrikant.

Wie en waarom Greenkit?

Oprichtster Saar Vangeel is zelf mama van Mira en Jack. Ze was al een aardig bewuste consument vóór ze moeder werd. Die levensstijl wilde ze dan ook verderzetten met haar kinderen. Het kostte haar tijdens de zwangerschap veel tijd en moeite om de producten en diensten te vinden die veilig en fijn aanvoelden voor haar buikbewoner. “Daarom lanceer ik GreenKit voor ouders in spe. Ik wil hen die zoektocht besparen.”

Over Memisa

Saar is ook ambassadeur van Memisa, een ngo die strijdt voor toegang tot kwaliteitsvolle gezondheidszorg in 5 Afrikaanse landen en in India. Focus ligt op de gezondheid van moeders en kinderen. Via GreenKit geeft Saar Memisa ook airplay.

Samenwerking

Duurzame bedrijven die graag deel willen uitmaken van de groene ontdekkingsdoos of organisaties die interesse hebben in de distributie van de groene ontdekkingsdoos, kunnen contact opnemen met Saar. Zij kunnen mogelijk partner worden voor een volgende editie van de GreenKit-doos. Tot slot nog het vermelden waard: ook ‘Netwerk Bewust Verbruiken’ en ‘Vlaanderen Circulair’ geloven in dit nieuwe groene concept.

Persvragen of interviews?
Informatie voor pers

contact:
Saar Vangeel, oprichtster GreenKit

0497 94 03 03
www.greenkit.be

PERSUITNODIGING: op vrijdag 12 april om 11 uur wordt de eerste GreenKit-ontdekkingsdoos aan een aanstaande mama gegeven door de vroedvrouw-praktijk La Madrugada, Gouverneur Holvoetlaan 28, 2100 Deurne.