fbpx

Gentse olifantlegende opnieuw tot leven dankzij The Musketeers

JACK’S PRECIOUS IPA brengt de Gentse olifantlegende opnieuw tot leven

Perslancering donderdag 24 maart 2016 om 17 uur in de kelders van het Gents Museum voor Dierkunde

Toen de Gentse Zoo in 1904 de deuren sloot, werd Jack de Aziatische olifant verkocht aan de Gentse gistmarchand Siske. Hij wilde het dier verkopen in Engeland, maar dat plan mislukte. Uiteindelijk kwam de arme olifant terecht in een Nederlandse worstenfabriek. Jack’s Precious IPA vormt een ode aan de onfortuinlijke Gentse olifant.

Jack's Precious IPA

Of Jack echt herleid werd tot worst, is nog altijd niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is: de legende van Jack doet praten. Al decennialang. En dat is wat de nieuwe bittere India Pale Ale van brouwerij The Musketeers ook beoogt: mensen doen praten.

Op donderdag 24 maart om 17u werd Jack’s Precious IPA gelanceerd in het Museum voor Dierkunde in de Universiteit van Gent. Het Museum huisvest een historisch belangrijke collectie uit het dierenrijk. Ook de legendarische olifant kreeg er een plek. Of is het olifant Betsy die er opgeborgen ligt? De lancering van Jack’s Precious IPA vindt dan ook plaats in dit prachtige decor van oude olifanten, giraffen en andere dieren.

Jack’s Precious IPA is een uitgesproken India Pale Ale, gebrouwen zoals een echte IPA volgens The Musketeers moet zijn: in balans en toch anders. Het is een verfrissend en licht doordrinkbaar degustatiebier met een alcoholpercentage van 5,9%. Jack’s Precious IPA heeft het karakter van een floraal boeket met een citrusaccent. Het bier smaakt zacht fruitig en romig. De bitterheid van de bloemige en kruidige hop is niet overheersend. Het bier heeft een lichttroebele bleekgouden kleur met een sneeuwwitte schuimkraag die achterblijft als een zijden rand na het degusteren.

Van het vat

Jack’s Precious IPA is niet alleen verkrijgbaar in de Gentse horecazaken. Het speciaalbier zal vanaf donderdagavond te bestellen zijn in de betere speciaalbiercafés in gans België en Nederland. Deze IPA werd op tal van bierbeurzen blind geproefd en vol lof onthaald. Binnenkort zal Jack’s Precious IPA ook te drinken zijn in Franse en Engelse horecazaken.

Atypische marktbenadering

Net zoals bij Jack’s Precious IPA kiest brouwerij The Musketeers voor een atypische verovering van de markt. In tegenstelling tot de meeste Belgische brouwerijen kiezen The Musketeers in eerste instantie voor de eigen Belgische markt en niet onmiddellijk voor de internationale markt. “We kiezen voor geloofwaardigheid en zijn een echte Belgische brouwerij. We investeren in Belgische horeca en drankenhandels. Zij zijn immers onze ambassadeurs. Op die manier geven we de Belgische consument de kans onze bieren te kunnen proeven. En dat loont. Vandaag staan we best sterk op de binnenlandse markt. Pas dan focussen we ons op de rest van de wereld”.

Antigoon

Belgian Legends Series

Met Jack’s Precious IPA brengt de Belgische brouwerij The Musketeers haar tweede speciaalbier uit binnen hun Belgian Legends Series.

De goudblonde Antigoon was het eerste bier uit deze reeks. Antigoon verwijst naar de stadsreus wiens hand in de Antwerpse Schelde belandde. De bieren uit de Belgian Legends Series ogen en smaken verrassend en zijn vernieuwend van karakter.

 

Troubadour

Troubadour-bieren

Brouwerij The Musketeers is geen onbekende in de Belgische brouwerswereld. Hun Troubadourbieren zijn kwaliteitsvolle genotsbieren. Ze ademen traditie uit, maar smaken altijd net iets anders dan verwacht. Typische Troubadourbieren zijn de Troubadour Blond, Troubadour Magma en Troubadour Westkust.

Brouwerij The Musketeers logo

Brouwerij The Musketeers

Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999 door 4 brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. 16 jaar later staan Stefaan Soetemans en Kristof De Roo nog steeds aan het roer van deze Belgische Brouwerij.

Geleidelijk aan veroverden de Troubadourbieren de Belgische markt. Na de Troubadour Blond was de Troubadour Magma een schot in de roos. Dit verrassende genotsbier won op het Zythos Bier Festival in België de Zythos Consumenten Trofee 2010, verkozen uit honderden Belgische bieren door de duizenden bezoekers.

Vandaag vind je de Troubadourbieren en Belgian Legends-bieren in de betere horecazaken en in de drakenhandels. The Musketeers brouwen momenteel 5.200 hectoliter per jaar, goed voor meer dan 2 miljoen flesjes.

Brouwerij The Musketeers is ondertussen ook de internationale bierliefhebber niet ontgaan. De Troubadourbieren worden verkocht in een 15-tal landen wereldwijd.

Door te kiezen voor bekende en ongekende Belgische legendes willen The Musketeers mensen doen praten. De gebalanceerde bieren van deze brouwerij zijn ideaal om mensen bij elkaar te brengen voor een gezellig moment.

Persvragen en interviews

Wil je meer informatie over brouwerij The Musketeers of over hun nieuwe bier? Contacteer dan Stefaan Soetemans:
+32 (0)476 82 91 99
stefaan@themusketeers.be

Persvragen lancering of beeldmateriaal
Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be