fbpx

Juwelier Picard viert 25-jarig bestaan

Juwelier Picard viert 25-jarig bestaan

Over de revival van luxehorloges, de keuze voor Italiaanse juwelen en het belang van kwaliteit en service
Juwelier Picard

Sint-Antonius, 10 maart 2023Juwelier Picard is in de Noorderkempen een gevestigde waarde. Klanten komen van heinde en ver voor zijn juwelen- en horlogecollectie. Vakmanschap, kwaliteitsproducten en een sterke service: dat is het succesrecept van Christiaan Picard en zijn team. De zaak bestaat deze maand 25 jaar. Om dat te vieren en om zijn trouwe klanten te bedanken, zet Christiaan de deuren open van 14 tot en met 18 maart. Iedereen is welkom en kan genieten van een hapje, drankje en de speciale opendeurdag-korting.

Bloeiende zaak

In 1998 startte Christaan als jonge ondernemer zijn juwelierszaak in hartje Sint-Antonius – Zoersel. Zijn vakmanschap werd duidelijk geapprecieerd en de zaak groeide jaar na jaar. Het team breidde uit en de winkel verhuisde naar een groter pand. Vandaag kan je bij Picard terecht voor betaalbare luxehorloges en de betere sierraden. “Naast het verkopen, onderhoud en herstellen van juwelen en horloges, maken we ook juwelen op maat. Sierraden ontwerpen en maken is iets bijzonders: een juweel legt vaak een moment, verhaal of herinnering vast en heeft voor de klant een emotionele betekenis. Het is fijn om in een juweel telkens een persoonlijk touch van de klant te steken” zegt Picard. “Om volledig te voldoen aan de persoonlijke verwachtingen, maken we eerst 3D-tekeningen en een 3D-print van ons ontwerp. Als de klant helemaal tevreden is, maken we vervolgens het juweel met de beste materialen en afwerking.”

Evoluties

Picard heeft de juwelen- en horlogemarkt de afgelopen 25 jaar sterk zien veranderen. De belangrijkste drie evoluties op een rijtje:

1. Juwelen in fashion

Sierraden zijn vandaag niet meer weg te denken. “Op een gegeven moment is de modewereld ook sterk gaan inzetten op sierraden. Van modeketens tot gerenommeerde kledingmerken: allemaal verkopen ze nu juwelen”. Toch is er volgens Picard een groot verschil in kwaliteit en afwerking. “Wij kiezen bewust voor verschillende kwaliteitsmerken. Italië is bijvoorbeeld hét juwelenland bij uitstek. In de buurt van Firenze zitten de beste designers en ateliers. Maar ook onze Belgische merken zijn top. Ik wil te allen tijde kwaliteit garanderen aan mijn klanten. Een juweel moet levenslang meegaan. We kunnen diverse stijlen en kwaliteit garanderen.”

2. De revival van luxehorloges dankzij de smartwatch

Ook de digitalisering heeft de markt veranderd: mensen kopen vaker online. “We hebben geïnvesteerd in een webshop, maar het gros van onze klanten verkiest toch persoonlijk contact in de winkel. Maar de grootste verandering was misschien wel de komst van de smartwatch. Iedereen wilde er één. En zo werd het uurwerk rond de pols terug populair. Mensen kiezen ook niet meer voor één horloge: ze wisselen afhankelijk van de gelegenheid. Je hebt bijvoorbeeld een uurwerk om te sporten, een mechanisch uurwerk voor chique gelegenheden of één voor dagelijks gebruik… Bij ons vind je voor elke gelegenheid een degelijke en betaalbare luxehorloge of de betere smartwatch.”

3. Verzamelaars horloges

Een deel van Picards klanten zijn echte horlogeverzamelaars. Ze zijn gepassioneerd door uurwerken, de techniek, de afwerking. Meestal zijn het mannen. Logisch volgens Picard: voor mannen is een horloge vaak het enige sieraad dat ze dragen. Ze hechten dan ook belang aan een mooi uurwerk. “Ik deel persoonlijk die passie voor horloges wel. Daarom neem ik elk jaar een aantal gepassioneerde klanten mee naar de Frederique Constant- fabriek in Zwitserland of nodig ik verzamelaars uit voor een speciale avond in de winkel. Het zijn altijd unieke, leerrijke en leuke momenten.”

Toekomst

Picard wil zich de komende jaren blijven specialiseren en focussen op kwaliteitsproducten. “Persoonlijke en snelle service blijft ons handelsmerk. Om onze klanten nog persoonlijker te bedienen, wordt de winkel binnenkort helemaal verbouwd. We willen meer beleving creëren in de winkel, met meer ruimte voor privacy maar ook met een open blik op ons atelier. Want dat is en blijft het kloppend hart van de zaak: een goede goudsmid, juwelier en horlogehersteller toont zijn vakmanschap. De verbouwingswerken starten op 16 mei. We verhuizen dan tijdelijk een beetje verderop naar een popup-winkel in het voormalige Fintrokantoor in Handelslei 66 in Sint-Antonius – Zoersel. In de tweede week van juli ontvangen we onze klanten graag in de vernieuwde winkel.”

Welkom op onze opendeurdag
Opendeurdagen juwelierszaak Picard van donderdag 14 tot en met zaterdag 18 maart 2023
in Handelslei 6, 2980 Sint-Antonius – Zoersel
Tijdelijke pop up-winkel van 16 mei tot 2e week juli in Handelslei 66
Heropening winkel in Handelslei 6 2de week juli
www.christiaanpicard.be

PERSVRAGEN?

Frederik Picard
+32 496 62 06 94
frederik@reputations.be