fbpx
Discobaar A Moeder

Kerkstraat Plage 2016: feest in Antwerpen Noord!

Discobaar A Moeder

Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 juli is het weer zo ver: Kerkstraat Plage 2016, een gratis buurtfestival op het Willibrordusplein in Antwerpen Noord waar traditiegetrouw duizenden mensen naar afzakken. De 14de editie van dit gratis festival belooft een klepper van jewelste te worden, met een openluchtfilm (Safety First) op vrijdag, rommelmarkt op zaterdag, elke avond buurtresto, muziekoptredens en een overheerlijke brunch en seniorenmiddag met Radio Minerva op zondag. Op zaterdagavond sluiten buurtbewoners De Ras en De Schele van Discobaar A Moeder de avond af. Voor elk wat wils dus!

Gratis festival gedragen door 200 vrijwilligers

Dat de Willibrorduswijk rond de Kerkstraat en Pothoekstraat in Antwerpen Noord bruist, is al langer geweten. Wijkcomité Willibrordus, de organisator van Kerkstraat Plage, kan rekenen op zo’n 200 vrijwilligers om dit festival tot een succes te maken. “Welke buurt kan er rekenen op zoveel vrijwilligers die bereid zijn hun slaap en tijd te laten om hun buurt 3 dagen te laten feesten? Het is fijn te merken dat elk jaar tientallen nieuwe vrijwilligers ons vrijwilligersteam komen versterken. Mensen met heel verschillende achtergronden en talenten werken samen en leren elkaar zo ook kennen en respecteren. Nieuwe inwoners raken op die manier sneller geïntegreerd in het sociale leven in de buurt. En daar is het ons allemaal om te doen: een positieve sfeer in de stad creëren.”, aldus Frederik Picard van wijkcomité Willibrordus.

Willibrorduswijk levendigste buurt van ’t stad

De laatste jaren kwamen er veel jonge gezinnen in de wijk rond de Kerkstraat wonen. Wijkcomité Willibrordus verenigt deze mensen en organiseert op gezette tijdstippen activiteiten zoals Tango aan de Kerk, Warm Winters Wijkfeest en Kerkstraat Plage, zodat de buren elkaar kunnen leren kennen. Ook de middenstand in de wijk is aan een opmars bezig, met bloeiende horecazaken zoals café De Kroon, restaurant Brutal en restaurant Den Druiventros, uitgebaat door Mijn pop-uprestaurantwinnaars Hanne en Jaro. Ook het buurtcentrum Cortina – volledig gerund door vrijwilligers – lokt wekelijks veel buurtbewoners. Het succes van deze initiatieven heeft alles te maken met de positieve sfeer én inzet in de wijk.


Kerkstraat Plage 2016

Praktische info

Kerkstraat Plage 2016
vr 29, za 30 & zo 31 juli
Willibrordusplein
Kerkstraat – 2060 Antwerpen
Gratis toegang
Check het volledige programma op www.kerkstraatplage.be

Persvragen en interviews
Wil je meer informatie over het festival Kerkstraat Plage 2016? Contacteer dan Frederik Picard:

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be