fbpx
Kerkstraat Plage waterglijbaan

Kerkstraat Plage 2017 pakt uit met wijkhelden én echt strand

Kerkstraat PlageGrootste gratis stadsfestival van Antwerpen viert jubileum

Wat ooit begon als een paardenmolen van de Zomer van Antwerpen en een buurtrestaurant op het plein in de Kerkstraat, groeide Kerkstraat Plage op 15 jaar tijd uit als het grootste gratis stadsfestival in Antwerpen. Jaar na jaar weet het festival meer mensen te bereiken. Toch blijft Kerkstraat Plage trouw aan haar roots: ook dit jaar kan men op 28, 29 en 30 juli komen eten in het buurtrestaurant, staat er een paardenmolen en ligt de focus op gezelligheid voor jong en oud. 200 buurtbewoners zetten zich vrijwillig in om alles in goede banen te leiden. Voor deze jubileumeditie pakt de organisatie uit met een echt zandstrand, een nieuwe artisanale markt en wijkhelden die de affiche kleuren.

Wijkhelden centraal in programma

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli is het weer zo ver: Kerkstraat Plage, het gratis buurtfestival op het Willibrordusplein in Antwerpen Noord waar traditiegetrouw duizenden mensen naar afzakken. De 15de editie van dit festival belooft een klepper van jewelste te worden, met een openluchtfilm (King of The Belgians) op vrijdag, rommelmarkt op zaterdag en artisanale markt op zondag, elke avond buurtresto, muziekoptredens en een overheerlijke brunch en seniorenmiddag met David Davidse op zondag. Op zaterdagavond zetten Halve Neuro en dj Groove Merchant het plein in lichterlaaie. Voor elk wat wils dus!

Kerkstraat Plage 2017De organisatoren kozen er dit keer voor om wijkhelden centraal in het programma te zetten. Zo schittert wijkbewoner en acteur Peter Van den Begin in de komische film ‘King of the Belgians’, die op vrijdag op groot scherm wordt gespeeld. Ook zanger David Davidse, die al jaren in de wijk woont, kon dit jaar niet ontbreken op de affiche: op zondagmiddag brengt hij zijn show ‘de veertien billekens’.

Maar het is niet enkel op het podium dat wijkhelden zullen schitteren. “Eigenlijk zijn al onze 200 vrijwilligers stuk voor stuk wijkheld. Zij zorgen er immers voor dat we al 15 jaar slagen in ons opzet: tonen aan mensen hoe fantastisch onze wijk is. Onze kookploegen die drie avonden lang een topmenu voor het buurtrestaurant samenstellen, onze begeleiders van de vele kinderattracties, onze barploeg… Zij zijn de echte helden.”, aldus Frederik Picard van Wijkcomité Willibrordus.

Nieuw: echt zandstrand en artisanale markt

Voor de vijftiende editie werden moeite noch tijd gespaard. Rond de cocktailbar zal er een echt zandstrand met bijhorend terras komen. Daarnaast pakt Kerkstraat Plage dit jaar ook uit met een nieuwigheid: op zondagmiddag zal voor de eerste keer een artisanale markt worden georganiseerd. Op Plage Bazar presenteren creatievelingen hun eigen gecreëerde spullen, gaande van breiwerk tot artisanaal ijs. “Met Plage Bazar willen we laten zien welke creativiteit hier in onze wijk leeft.”, aldus Picard.

Kerkstraat Plage waterglijbaanWillibrorduswijk levendigste buurt van ‘t stad

De laatste jaren kwamen er veel jonge gezinnen in de wijk rond de Kerkstraat wonen. Wijkcomité Willibrordus verenigt deze mensen en organiseert op gezette tijdstippen activiteiten zoals Tango aan de Kerk, Warm Winters Wijkfeest en Kerkstraat Plage, zodat de buren elkaar kunnen leren kennen. Ook de middenstand in de wijk is aan een opmars bezig, met bloeiende horecazaken zoals café De Kroon en restaurants ‘t Fonteintje, Brutal, Sinbad en Den Druiventros. Ook het buurtcentrum Cortina – volledig gerund door vrijwilligers – lokt wekelijks veel wijkbewoners. Het succes van deze initiatieven heeft alles te maken met de positieve sfeer én inzet in de wijk.


Praktische info

Kerkstraat Plage 2017
vr 28, za 29 & zo 30 juli
Willibrordusplein
Kerkstraat – 2060 Antwerpen
Gratis toegang
Check het volledige programma op www.kerkstraatplage.be

Persvragen en interviews

Wil je meer informatie over het festival Kerkstraat Plage? Contacteer dan Frederik Picard:

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be