fbpx

17de editie Kerkstraat Plage 2019 gaat uit de bocht

Kerkstraat Plage waterglijbaan
Gratis stadsfestival introduceert ludieke estafetteloop ‘Den Bocht van Willibrord’

Kerkstraat Plage, het gratis driedaagse stadsfestival in de Antwerpse Willibrorduswijk op de rand van Antwerpen Noord en Borgerhout, is een vaste waarde tijdens de Antwerpse zomer. Volledig gedragen door een 200-koppig team van vrijwilligers, kan het ieder jaar duizenden mensen naar de wijk trekken. De mix aan activiteiten, gericht op jong en oud en alle culturen, zorgt ervoor dat het festival ieder jaar blijft groeien. De nieuwe ludieke estafetteloop ‘Den Bocht van Willibrord’ op zondag daagt teams uit om langs de Willibrorduskerk een knotsgek parcours vol hindernissen af te leggen.

Kerkstraat Plage 2019 affiche
Het programma

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli is het weer zo ver: Kerkstraat Plage, het gratis buurtfestival op het Willibrordusplein in Antwerpen Noord waar traditiegetrouw duizenden mensen uit heel de stad naar afzakken. Enkele highlights uit het programma:

  • De openluchtfilm Bohemian Rhapsody op vrijdag
  • Meer dan 500 meter rommelmarkt op zaterdagmiddag
  • Een brunch en seniorenmiddag met Salim Seghers op zondag
  • 3 dagen kinderanimatie: waterglijbaan, zandstrand, springkastelen, molen…
  • 3 avonden buurtresto, waar buurtkookploegen koken voor zo’n 500 mensen
  • 3 dagen muziekoptredens van Ramos, KlezmicnoiZ, Skratt, Moodcollector, Laston & Geo, Salim Seghers en TomCat
Nieuw dit jaar: uit de bocht rond de Willibrorduskerk

Tijdens ‘Den Bocht van Willibrord’ worden vierkoppige teams, bestaande uit minstens één iemand van onder de 12 jaar, uitgedaagd om een estafetteloop te ondernemen in de schaduw van de Willibrorduskerk. Het parcours bevat een heel aantal knotsgekke hindernissen en wordt live becommentarieerd. Het snelste team wordt beloond met eeuwige roem en een fantastische wisselbeker.

Den Bocht van Willibrord
200 vrijwilligers paraat tijdens feestweekend

Opnieuw zetten zo’n 200 vrijwilligers zich belangeloos in voor het festival. “Elk jaar sta ik versteld van het enthousiasme van ons vrijwilligersteam. Het is dankzij hen dat wij dit festival en vele andere activiteiten in de wijk kunnen blijven organiseren. Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe vrijwilligers bij. Het bewijs dat deze wijk voortdurend beweegt. Wijkbewoners willen zich inzetten voor hun wijk en maken mee van de Willibrorduswijk de fijnste plek van ’t stad.”, aldus Frederik Picard van Wijkcomité Willibrordus.

Praktische info

Kerkstraat Plage 2019
vr 26, za 27 & zo 28 juli
Willibrordusplein
Kerkstraat – 2060 Antwerpen
Gratis toegang
Check het volledige programma op www.kerkstraatplage.be

Persvragen en interviews

Wil je meer informatie over het festival Kerkstraat Plage? Contacteer dan Frederik Picard:

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be