fbpx
Gekkoo logo vierkant

Kindervreugd wordt Gekkoo en lanceert nieuw aanbod

Na 80 jaar Kindervreugd een vernieuwd aanbod en nieuwe naam: Gekkoo

Kindervreugd evolueert mee met de stad

Nieuw aanbod en nieuwe naam Gekkoo gaan gepaard met grote fotowedstrijd

Op maandag 20 november staan wereldwijd de rechten van kinderen centraal. Het geknipte moment om ook de Antwerpse jeugdwerkorganisatie Kindervreugd in de spotlights te plaatsen. Want precies vandaag wordt de 80-jarige Antwerpse vereniging omgevormd tot een hedendaagse organisatie die meedenkt en meegroeit met haar stedelijk publiek. Een vernieuwd en uitgebreid aanbod van kampen, woensdagnamiddagactiviteiten en speelpleinen vraagt om een nieuwe naam: Gekkoo! Zinvol speelplezier blijft het motto, maar aangepast aan de noden van gezinnen en jongeren in de stad anno 2017. De lancering gaat gepaard met een grote fotowedstrijd.

Gekkoo logo

80 jaar betekenis voor duizenden kinderen en jongeren

Gekkoo beschikt over een rijk en plezierig verleden: maar liefst tachtig jaar lang was de organisatie actief onder de naam Kindervreugd en smeedde zich tot een vaste waarde in het Antwerps jeugdwerk. Duizenden kinderen en jongeren beleefden via de kampen van Kindervreugd onvergetelijke vakanties. Ze maakten vrienden voor het leven. Velen groeiden nadien ook door tot animator.

Tijd voor verandering

“We voelden dat het tijd was voor verandering”, zegt Jef Groffen, voorzitter en zelf nog actief als begeleider van enkele kampen. “De stad verandert en groeit. Haar inwoners verjongen, hun noden zijn anders dan vroeger. We zien dat ouders op zoek zijn naar zinvolle vakantieopvang dichtbij huis. Ook op woensdagnamiddag is er nood aan plezierige en kwaliteitsvolle activiteiten.” Er werd de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een vernieuwd aanbod en daarbij hoorde meteen ook een nieuwe naam. Die werd dit weekend aan alle medewerkers en vrijwilligers bekend gemaakt.

Investeren in vrijwilligers

“De nood aan zinvol en veilig speelplezier voor kinderen en jongeren blijft, daar blijven we garant voor staan. Dat kan alleen maar door de tomeloze inzet en ervaring van onze honderden vrijwillige begeleiders. Zij waren én blijven het kloppend hart van ons kwalitatief vrijetijdsaanbod. En dat zal zo blijven.” Gekkoo investeert dan ook veel in zijn vrijwilligersbende. Jaarlijks volgen meer dan 80 geëngageerde jongeren een animatorcursus. Nadien krijgen ze de ruimte om geleidelijk aan en begeleid door te groeien tot topanimatoren.

Vernieuwd aanbod

Je kan al jaren bij Gekkoo terecht voor speelpleinen en vakantiekampen, maar vanaf nu ook voor workshopreeksen op woensdagnamiddag en themakampen met of zonder overnachting. Het aanbieden van wekelijkse dagkampen is helemaal nieuw en speelt in op de grote vraag naar zinvolle vrijetijdsbesteding voor Antwerpse jongeren. “Onze speelpleinen in Peerdsbos (Brasschaat) worden vervangen door nieuwe speelpleinen die dichterbij zijn, verankerd in de wijken. We investeren ook in bijkomende woensdagnamiddagactiviteiten. We voorzien reeksen van workshops en speelactiviteiten in een aantal scholen. Dit jaar komen er een aantal nieuwe plekken bij. Iedereen is welkom, je hoeft geen leerling van die school te zijn.”

De Gekkoobendes

“We hebben ons aanbod in bendes opgedeeld”, aldus Groffen. In de Gekkoobende-taal spreken wij van:
  • Gekkoo Woensdagbende: zinvolle naschoolse woensdagnamiddagactiviteiten  georganiseerd in scholen
  • Gekkoo Speelpleinbende: elke dag speelplezier tijdens vakanties
  • Gekkoo Kampbende: themakampen met en zonder overnachting
  • Gekkoo Spelbus: speelbib op wieltjes in alle wijken
  • Gekkoo Verblijven: verhuren van groepsaccomodatie in het groen
  • Gekkoo Vrijwilligersbende: opleiding tot professioneel gevormde animatoren
  • Gekkoo Fonds: financiële ondersteuning zodat alle kinderen kunnen deelnemen

Gekkoo Magazine cover

Gekkoo Magazine

Gekkoo brengt ook 4 keer per jaar een nieuw magazine uit. Het staat vol inspiratie en tips om vakanties met kinderen en jongeren zinvol en plezierig in te vullen. Het magazine is gratis en kan je aanvragen via www.helemaalgekkoo.be. Je vindt er ook een exemplaar om in te kijken.

Fotowedstrijd: win het feest van je leven

De lancering van Gekkoo gaat gepaard met een wedstrijd waarbij vriendengroepen, sportclubs of klassen een onvergetelijk feest kunnen winnen. De winnaar van de fotowedstrijd zal kunnen ervaren hoe Gekkoo speelplezier echt invult! Iedereen kan deelnemen: surf naar www.helemaalgekkoo.be en laad er je coolste bendefoto op.

Gekkoo in enkele markante facts & figures

Gekkoo bereikt jaarlijks meer dan 5.000 kinderen en jongeren.
Meer dan 600 vrijwilligers staan klaar om samen met 19 medewerkers kinderen veilig en kwalitatief speelplezier te bieden.
Vandaag heeft Gekkoo 8 speelpleinen, daar komen er volgend jaar nog 2 bij.
6 woensdagbendes zijn actief verspreid over de stad.


PRAKTISCHE INFO

PERSVRAGEN

Jef Groffen | voorzitter Gekkoo | +32 (0)472 31 72 17
Auteur opiniestuk over recht op spelen naar aanleiding van de Internationale dag van de Kinderrechten.

Dries Roelant | algemeen coördinator Gekkoo | +32 (0)486 24 66 45

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94