fbpx
Geïnteresseerd in meer cases? Lees ook de verhalen van andere klanten.
AZ Rivierenland logo

AZ Rivierenland is ontstaan vanuit een intensieve samenwerking tussen AZ Heilige Familie Rumst en Sint-Jozefkliniek Bornem/Willebroek. Sinds deze fusie op 1 januari 2019 kan AZ Rivierenland haar patiënten in de zorgregio, van de Rupelstreek over Vaartland tot Klein-Brabant en Kruibeke-Temse, kwaliteitsvolle zorg dicht bij huis blijven garanderen. De campussen Rumst en Bornem staan in voor acute zorg, met elk een dienst spoedgevallen en een dienst intensieve zorgen. De campus Willebroek is een volwaardig dagziekenhuis voor chirurgie, inwendige geneeskunde en geriatrie.

Wij zijn heel tevreden met wat we gekregen hebben van jullie. Eigenlijk wat we hoopten maar dan in het kwadraat.

Vraag

Voor welke uitdaging staat de klant?

Na fusie van AZ Heilige Familie (Rumst) en Sint-Jozefkliniek (Bornem, Willebroek) tot AZ Rivierenland wou het ziekenhuis haar merknaam en zorgverlening bekend maken, niet alleen in haar zorgregio, maar ook ver daarbuiten. Daarnaast wou AZ Rivierenland haar soms negatieve beeldvorming ombuigen naar een positieve reputatie. Daarbij streefden ze een heldere en gealigneerde perceptie van het ziekenhuis na.

Antwoord

Een goede merkreputatie vertrekt steeds vanuit een helder merkverhaal. We stelden een traject voor waarbij we eerst een sterke merkidentiteit hebben bepaald. Vervolgens zetten we tal van stappen samen in co-creatie met het communicatieteam.

Aanpak

Hoe pakt Reputations de uitdaging aan?

Bij Reputations bepalen we een merkverhaal niet alleen. We treden steeds in dialoog met de stakeholders en het management. We stellen daarbij de juiste vragen en leggen hen op de rooster. Tenslotte kijken we met een kritische blik naar wat ze doen en wie ze willen zijn. Dankzij onze pragmatische aanpak kunnen we tot een heldere merkidentiteit komen. Een intern en extern merkreputatieonderzoek vertelt ons vervolgens op welke vlakken we moeten bijsturen en hoeveel werk nodig is. Maar liefst 869 interne en externe stakeholders namen deel aan dit onderzoek.

Wanneer de basis er ligt, diepen we stapsgewijs verder uit. Zo volgde er een aanbodanalyse, buyer personas, patient journeys en een diepgaande audit van alle communicatie-touchpoints in en rondom het ziekenhuis. Zo komen we tot een duidelijk en gefundeerd plan met doelstellingen en hieraan gekoppelde acties.

En dan begint de fun pas echt: alles wat op papier staat omzetten in de realiteit. En ook daarbij zijn we aanwezig.

Resultaat

Waarmee ging de klant naar huis?

Een helder merkverhaal en een kant-en-klaar marketing- en communicatieplan met concrete doelen en pragmatische acties waarmee het ziekenhuis onmiddellijk aan de slag kan.

Cijfers

Enkele facts & figures

- 1 ziekenhuis, 3 campussen
- 1270 medewerkers van AZ Rivierenland stappen mee in het nieuwe merkverhaal
- 869 interne en externe stakeholders namen deel aan het onderzoek

AZ RIvierenland heelkunde

Geïnspireerd? Zin om je merk onder handen te nemen? Neem dan contact op!