fbpx
Jack's Precious IPA

“Label Jack’s Precious IPA is ode aan Indische olifant”

Brouwerij reageert op kritiek Hindoeïstische gemeenschap op label Jack’s Precious IPA

Label is ode aan Indische olifant

Brouwerij The Musketeers is verbaasd over de reactie van de Hindoeïstische gemeenschap in verschillende media (berichtgeving BELGA) over het etiket van hun speciaalbier Jack’s Precious IPA, dat in maart 2016 werd gelanceerd. In tegenstelling tot de berichtgeving werden ze zelf nog niet door Rajan Zed of andere leden van de Hindoeïstische gemeenschap gecontacteerd.

De brouwerij had bij het creëren van het etiket van Jack’s Precious IPA, qua bierstijl een India Pale Ale, op geen enkele manier de bedoeling om iemand te kwetsen. In tegendeel: het bier Jacks Precious IPA is een ode aan de Indische olifant Jack, die in 1904 werd geslacht en herleid tot worst nadat de Gentse zoo de deuren moest sluiten. Net daarom koos de brouwerij voor de ganesha als icoon. De brouwerij wil met dit bier in zijn Belgian Legends-lijn deze olifant en de Gentse legende visualiseren. De brouwerij wil zich excuseren als ze daarmee onbedoeld een gemeenschap kwetst.

Jack's Precious IPA

 

Over het bier

Jack’s Precious IPA is een uitgesproken India Pale Ale, gebrouwen zoals een echte IPA volgens The Musketeers moet zijn: in balans en toch anders. Het is een verfrissend en licht doordrinkbaar degustatiebier met een alcoholpercentage van 5,9%. Jack’s Precious IPA heeft het karakter van een floraal boeket met een citrusaccent. Het bier smaakt zacht fruitig en romig. De bitterheid van de bloemige en kruidige hop is niet overheersend. Het bier heeft een lichttroebele bleekgouden kleur met een sneeuwwitte schuimkraag die achterblijft als een zijden rand na het degusteren.

Het speciaalbier is verkrijgbaar in de betere speciaalbiercafés in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.


Persvragen?

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be