fbpx

Maak kennis met de Blikfabriek en zijn nieuw buurtcafé in Hoboken

Blikfabriek logo
Buurtcafé CANTIN opent zaterdag de deuren en viert feest met de Blikfabriek

Op zaterdag 29 juni trapt de Blikfabriek in Hoboken officieel de zomer af met de opening van buurtcafé CANTIN. Maak vanaf dan kennis met de bewoners van deze creatieve ontmoetingsplaats, met CANTIN als bruisende kern.

Opening CANTIN

De Blikfabriek maakt zich op voor de zomer. Heel wat organisaties hebben hun intrek genomen in de fabrieksloodsen op de Crown-site in Hoboken. Zaterdag opent buurtcafé CANTIN de deuren. Je kan er vertoeven in een magische setting. Het kunstenaarscollectief Timecircus, de bezieler achter Bar Paniek, zette zijn tanden in de binnentuin. Het resultaat? Een betoverende plek met serres, vijvers, heuvels, strand, tunnels, … De indrukwekkende toog van CANTIN is dan weer het werk van kunstenaar Jef Meyer, bekend om zijn betonkunst.

Pre-opening Blikfabriek

Niet alleen buurtcafé CANTIN opent dit weekend de deuren. Samen met de huidige bewoners van de Blikfabriek vieren ze de ‘pre-opening’. “Nog niet alle bewoners zitten in hun definitieve opstelling, maar zaterdag kan iedereen komen proeven van wat we in petto hebben,” aldus Lotte Schiltz, projectmedewerker van de Blikfabriek. En dat is niet niks: je kan je wagen aan een hoogte- en BMX-parcours, initiatie skaten, glasblazen, zeefdrukken of genieten van homemade ijsjes. Je kan winkelen bij IetStof, of genieten van het circus en live optredens. Voor een vegetarische hap kan je terecht bij de foodtruck van Bivak.

Nieuwe creatieve ontmoetingsplek

Geleidelijk aan krijgt de Blikfabriek zijn definitieve vorm. Buurtinitiatieven, sport en cultuur, creatievelingen, jonge ondernemers en buurtbewoners vinden elkaar in de Blikfabriek. Ze doen een frisse wind waaien in de loodsen van de vroegere verpakkingsfabriek. De CANTIN wordt het kloppend hart van de Blikfabriek, een plek om samen ideeën te bedenken, te ontwikkelen of om gewoon samen te komen. En niet enkel voor de bewoners van de Blikfabriek, maar voor alle inwoners van ’t Stad.

Over Blikfabriek

De Blikfabriek is een tijdelijke creatieve invulling van de voormalige verpakkingsfabriek op de Crown-site in Hoboken. Het is een initiatief van projectontwikkelaar DC Belgium die de site in de toekomst zal herontwikkelen. DC Belgium nam communicatiebureau Yellow Submarine onder de arm om via een participatief traject zoveel mogelijk mensen te betrekken en het project vorm te geven. De Blikfabriek moet buurtbewoners, creatievelingen, jonge ondernemers en vrijetijdsliefhebbers naar de site trekken. Met gevarieerde en uiteenlopende activiteiten wil DC Belgium de site nieuw leven inblazen en ideeën verzamelen voor de uiteindelijke ontwikkeling. Tegen oktober moet de invulling van de Blikfabriek op punt staan met een uitgebreid aanbod: de Vroemfabriek, Intense, De Machinerie, Studio Start, Meat and Grease, Antwerp Skate depot, Rechtop, slim vzw huiswerkklas, Garrincha-voetbal, Ietstof, Rombachs Glass…

Samenwerking district Hoboken

District Hoboken zet mee zijn schouders onder het project en is blij met de komst van de Blikfabriek. Tom De Boeck, cultuurschepen district Hoboken, ziet de Blikfabriek als een nieuwe belangrijke partner in het cultuurbeleid van Hoboken: “Vanuit het district zullen we de Blikfabriek ondersteunen in de programmatie die aanvullend is op die van het jeugd- en cultuurcentrum Gravenhof zoals een ruimte voor startende jonge theatermakers, een circusfestival, cross-overavonden en grote tentoonstellingen. Ook voor het tekort aan ontmoetingsplaatsen in Hoboken Noord kan de Blikfabriek een rol spelen. Initiatieven hier juichen we dan ook alleen maar toe.”

Blikfabriek

Crown-site
Krugerstraat 208-270
2660 Hoboken
www.blikfabriek.be

Persvragen en interviews

Lotte Schiltz
Projectmedewerker 
lotte@blikfabriek.be
0489 42 26 26