fbpx

Marketing Stats.

Thuiswerken: een van de dingen die ‘dankzij’ de pandemie in een stroomversnelling kwam. Digitaal werken betekent ook milieubewuster werken: thuiswerken heeft een positieve impact op onze CO2 -uitstoot. Wist je dat één dag thuiswerken 20% minder CO2-uitstoot betekent? (Bron: Stepstone) Hoe vaak werk jij van thuis uit?

Lanceer je een nieuw merk? Proficiat! Wist je dat slechts 21,8% van de consumenten nieuwe merken ontdekt via de officiële website van het merk? Een goede ranking op zoekmachines (38,3%) en mond-aan-mondreclame (32,7%) zijn nog efficiënter om je merk te lanceren! (Bron: Data report 2021 van We are Social en Hootsuite)

“Ok, Google… Welk geluid maakt een slurfhond?” Maak jij al gebruik van spraaktechnologie? Volgens het digital trends rapport van We are Social en Hootsuite, hoor je dan bij de 22% Belgen die dat ook doen. (En ja, slurfhonden bestaan. Check it out!)

Het belang van een goed team is je wellicht al bekend. Wist je dat maar 30% van de merken sterk genoeg is op zichzelf? De overgrote meerderheid van bedrijven heeft dus zijn topteam nodig om goed te kunnen blijven functioneren. (Bron: Auxipress)

1u en 45 minuten: zoveel tijd surft de Belg gemiddeld per dag op sociale media. Facebook blijft het populairste netwerk, gevolgd door Youtube, Facebook Messenger en Whatsapp (bron: Digital 2022 rapport We are social en Hootsuite). We zijn benieuwd: hoeveel tijd spendeer jij op sociale netwerken?

Duurzaam je merk tonen? De eerste stap is alvast makkelijk te nemen (en met heel wat voordelen!) Kraantjeswater is zo’n 120 keer goedkoper dan flessenwater. Daarnaast is het milieuvriendelijker. Logo erop en hup, klaar! Zie jij ook al een karaf of drinkbus met jouw logo voor de neus van een klant (of collega) schitteren? (Bron: Voka)

De tijd die Belgen dagelijks (!) internet gebruiken. 27,4% van die tijd spenderen we op sociale media. Toch wel opvallende cijfers van Wearesocial en Hootsuite! Heb jij een manier voor het monitoren van jouw schermtijd?

Shop till you drop’ doen we sinds de coronapandemie veel bewuster wel óf niet bij bepaalde merken. Het belang van een excellente customer experience bij een merk is groter dan ooit. In 2020 koos 90% van de klanten na twee tot vijf slechte klantervaringen doelbewust voor een ander merk. Eén op de drie zette al na één zwakkere klantbeleving een merk opzij, never to return…

Het was soms uit noodzaak (of was het toch pure shoppingdrang?), maar in de eerste 6 maanden van 2021 gaf de Belg 5,56 miljoen euro uit aan e-commerce. (Bron: Retail Detail)

Covid-19 schudde onze manier van leven grondig door elkaar. Limburgse bedrijven reageerden op die veranderde realiteit: zo’n 60% herzag zijn aanbod naar aanleiding van de lockdown. Daarnaast vond purpose marketing een tweede adem. Merken zochten massaal naar hoe ze een antwoord konden bieden op de uitdagingen in coronatijd (Bron: Idearte). Stilstaan bij je merkidentiteit betekent immers vooruitgaan!

Volgens Statista is tijdschriftreclame in België met 6% gestegen. Waar in de eerste helft van 2021 iets meer dan 107 miljoen euro naar advertenties in magazines ging, was dat aantal gestegen naar 114 miljoen euro in 2022. Blijf jij ook geloven in het printverhaal?