fbpx

Gratis marketingproject voor bedrijven en organisaties

Laatstejaarsstudenten marketing AP Hogeschool voeren een gratis marketingproject voor bedrijven uit

De bacheloropleiding Marketing van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen staat bekend als een praktijkgerichte opleiding. Het lectorenteam wil zijn studenten zo veel mogelijk praktijkervaring laten opdoen, zodat ze klaargestoomd worden voor het echte werk na de driejarige opleiding. Daarom ook dat het team merendeels bestaat uit professionals die – naast lesgeven – met de beide voeten in de praktijk staan en elk vanuit de eigen specialiteit de studenten begeleidt. Frederik Picard van Reputations is deeltijds verbonden als lector marktonderzoek en digital marketing en begeleidt de laatstejaarsstudenten met de uitvoering van hun projecten marktonderzoek.

De afgelopen jaren werkten de laatstejaarsstudenten van de bacheloropleiding Marketing tientallen projecten voor grote en kleine bedrijven uit. Zo werden er projecten uitgewerkt op het vlak van:

  • kwalitatief marktonderzoek
  • kwantitatief marktonderzoek
  • digitale marketing
  • marktanalyse
  • portfolioanalyse
  • distributieanalyse
  • marketing- en communicatieplanning

Zo deden ze onderzoeken voor o.a. Brompton, Delhaize, WoonhavenAquafin en een veertigtal andere bedrijven en organisaties. Voor het komende academiejaar is de AP Hogeschool opnieuw op zoek naar bedrijven en organisaties die een marketingproject willen laten uitvoeren.

Gratis marketingproject voor bedrijvenIn groepjes van vier studenten krijgen ze een echte marketingcase voorgelegd die ze van A tot Z moeten uitvoeren. Het lectorenteam begeleidt de studenten doorheen het proces. De studenten werken in nauw overleg met de opdrachtgever het onderzoek uit. Op het einde van het eerste semester (januari 2019) moeten ze het project succesvol afronden en presenteren. Van de bedrijven wordt verwacht dat ze tijdens het project beschikbaar zijn voor feedback- en aansturingsmomenten.

De AP hogeschool is voor het academiejaar 2019-2020 op zoek naar bedrijven die geheel kosteloos een marketingproject willen laten uitvoeren. Heb je interesse om onder begeleiding zo’n project te laten uitvoeren voor jouw bedrijf of organisatie? Vul dan voor 8 juni 2019 het aanvraagformulier in. Op basis van de haalbaarheid voor de studenten en het aantal aanvragen die worden ingediend, wordt een selectie gemaakt. In de loop van juli wordt de selectie bekend gemaakt.


Praktische info

Marketingproject 2019-2020
Gratis marketingproject uitgevoerd door laatstejaarsstudenten marketing van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

Van september t.e.m. december 2019

Onder begeleiding van lectoren van AP Hogeschool

Interesse?

Dien je aanvraag in (deadline 8 juni 2019)
Alle informatie te verkrijgen bij Frederik Picard: 0496 62 06 94 – frederik.picard@ap.be

Facebooktwitterlinkedinmail