fbpx

Merkessentie van International Food Services (IFS): Human Productivity Impact

klanten cases ifs logo full colour rgb

Het Belgische bedrijf IFS biedt al twintig jaar cateringoplossingen aan voor bemanningen die werken in afgelegen gebieden zoals op zee- en offshoreschepen. IFS zorgt er voor dat iedereen een gezonde maaltijd van hoge kwaliteit krijgt, zorgvuldig bereid met zo min mogelijk verspilling. IFS ziet kwaliteitsvolle en gezonde voeding als hét middel om een impact te hebben op het leven van mensen aan boord: het verbetert het welzijn van de chef, het personeel, de bemanning en de kapitein.

In een sector waar prijs een van de belangrijkste beslissingsfactoren is, weet IFS zich op een unieke plaats te positioneren. Als onafhankelijke cateraar kan ze via een wereldwijd leveranciersnetwerk de beste kwaliteit voor de beste prijs garanderen. Maar dat is niet alles: het bedrijf biedt een gratis trainingsprogramma aan voor koks, licht schepen door op vlak van veiligheid en hygiëne en beschikt over een eigen ingenieus monitoringsysteem waarmee het diepgaande inzichten biedt in de nodige voedselhoeveelheden, in voedingswaarden en op vlak van veiligheid. Koks worden wereldwijd opgeleid volgens deze filosofie. De combinatie van slim datamanagement, oog voor veiligheid en respect voor de behoeften van de bemanning resulteert in minder verspilling, lagere kosten en een hogere productiviteit en moraal aan boord.

De merkessentie ‘Human Productivity Impact’ wordt in alles wat IFS doet doorgetrokken, ook naast het leven aan boord. Zo richtte IFS een eigen opleidingscentrum op in Bataan (Filipijnen) waar ze de koks opleiden. IFS werkt er samen met een organisatie die straatkinderen helpt een toekomst op te bouwen en laat van daaruit jongeren doorstromen naar haar opleidingscentrum. Op die manier maakt ze haar merkessentie op alle vlakken meer dan waar.