fbpx
Passaportas speldoos

Nieuw Belgisch bordspel Passaportas neemt je terug naar jaren ’50

Reis terug naar de jaren ’50 met Passaportas

Nieuw Belgisch bordspel waar iedereen met plezier invliegt

Passaportas bordspel

Vandaag stellen acteur Herman Verbruggen en klankman Pascal Braeckman in Museum Stampe & Vertongen het gloednieuwe bordspel Passaportas voor. Het vintage style gezelschapsspel brengt de bordspelfanaat terug naar de jaren ’50 en zet hem aan de stuurknuppel van een DC3-vliegtuig. De opdracht? Breng je passagiers veilig en zo snel mogelijk op hun exotische bestemming. Het nieuwe spel werd bedacht door Belgisch kunstenaar Joris Van Derbeken.

Passaportas is een vintage bordspel voor 2 tot 6 spelers dat een jaren ’50-landschap vol vliegtuigen en exotische bestemmingen weergeeft. Het doel van het spel is passagiers zo snel mogelijk op hun vliegbestemming te krijgen. Maar: is er wel genoeg plaats op het vliegtuig? Geraken ze wel op hun bestemming? Beschikt iedereen wel over de juiste reisdocumenten? Het spel zit vol interactie en plagerijtjes en duurt tussen een half uur tot een uur.

Herman Verbruggen en Pascal Braeckman testen als eerste het nieuwe gezelschapsspel Passaportas, een bordspel voor jong en oud dat je meeneemt naar de jaren ’50.

De uitvinder van het spel, Joris Van Derbeken, werkte meer dan 15 jaar aan het bordspel. “Vandaag zie je veel gezelschapsspelen waarvoor je eerst bijna een boek moet lezen, voor je kan beginnen. Dat vind ik zelf een grote afknapper. Ik wilde een spel creëren met eenvoudige spelregels dat bovendien tot op het einde spannend blijft.” Na veel zoeken, testen, bijschaven en een tiental testversies ontstond zo Passaportas.

Joris Van Derbeke PassaportasVan Derbeken koos resoluut voor een bordspel voor jong en oud. Voor hem is het belangrijk dat gezelschapsspelen gezinnen en vrienden samenbrengt en dat hun enthousiasme voor het spel anderen aansteekt. De eenvoudige spelregels maken het een innemend spel om zowel met de kinderen als met de grootouders te spelen.

Kort na het behalen van zijn vliegbrevet in 1997, startte kunstenaar Joris Van Derbeken de ontwikkeling van zijn eerste gezelschapspelletjes en had hij meteen de smaak te pakken. Een droom ontstond.

Passaportas heeft een wind van enthousiasme door ons huis en onze omgeving laten waaien die ik zelf nog zelden had ervaren.”

Passaportas speldoos

Passaportas is ready for takeoff!

Vanaf vandaag is Passaportas te koop via de webshop of bij een van de verkooppuntenHet bordspel Passaportas kan indien gewenst ook helemaal gepersonaliseerd worden.


Praktische info

Passaportas
Interactief bordspel
Voor 2 tot 6 spelers
Vanaf 8 jaar
Prijs: 39 euro

Alle info:
www.passaportas.com

Trailerspelregels

Persvragen en interviews

voor meer informatie over dit persbericht kan je terecht bij:
Joris Van Derbeken
+32 (0)475 24 67 55

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be