fbpx
Volksfeest Borgerhout

Geboorte van nieuw tweedaags volksfeest in Borgerhout

“We brengen het dorp terug naar de stad”

Geboorte van een nieuw tweedaags volksfeest in Borgerhout

“Borgerhoutse straten zijn zoals alle andere straten en dat zullen we tonen.” Zo luidde de reactie van enkele lokale organisaties en vrienden die het stigmatiseren van hun buurt beu zijn. Ze sloegen de handen in elkaar en komen nu met een nieuw buurtevent: een smakelijk Afterworkfeest op vrijdag gevolgd door een groots Mosselfeest op zaterdag. Dit volksfeest vindt plaats in een grote tent op het Krugerplein en moet een vaste waarde in Borgerhout worden als het van de organisatoren afhangt. 

“Het concept van samen eten en drinken werkt al sinds mensenheugenis: elk klein Vlaams dorp heeft zijn eigen mosselfeest, kermis of teerfeest. Deze tradities – vaak gedragen door het sterke verenigingsleven – willen we naar de stadscontext verplaatsen. Wij geloven dat dit ook in de stad mensen kan verbinden. Borgerhout is de perfecte setting voor ons plan. Het is al een soort van dorp in de stad met een groot gemeenschapsgevoel.”, aldus de organisatoren.

Meug Afterwork Drink BorgerhoutDat volksfeest start op vrijdag met een speciale afterwork: Meug, het Antwerps smaakbureau, nodigt vijf authentieke drankmakers uit voor een gezellige avond praten, lachen en proeven. Meug kiest lokale originele partners die je het beste op vlak van wijn, bier en gin laten proeven. Uiteraard mogen de creatieve Borgerhoutse brouwers van Cabardouche daarbij niet ontbreken.

Groots Mosselfeest BorgerhoutOp zaterdag vindt er een groots Mosselfeest plaats in de tent op het Krugerplein. Vanaf ’s middags is iedereen welkom voor een drankje of om mosselen te komen eten aan lange houten banken. In de namiddag organiseert Etna Vzw een creatieve workshop voor de allerkleinsten. Volksspelen zoals nageltje klop en een heuse bingo zorgen voor de nodige sfeer terwijl Fanfare het Akkoord en hun feestelijke Majoretski’s na de maaltijd het feest verder aanzwengelen. Dat mondt uit in een bal populaire met vinylplaten van Dj Baard & Zeepaard & Vincent Brijs. Na middernacht gaat het feest door bij de buren van Plaza Real in de Pekfabrik met de Mosselfuif afterparty.

Vurige organisatie
Het lontje van dit Borgerhouts vuurtje werd door de Mosselvrinden aangestoken naar
aanleiding van de 7e verjaardag van Bar Leon. Volgende organisaties gooiden al snel mee hout op het vuur: smaakbureau Meug, new kid on the block Bar Brul, cafe Plaza Real & Pekfabrik, Fanfare het Akkoord & Majoretski en Etna Vzw.


Praktische info

Vr 17/11: Meug Afterwork Drink
Megatent Krugerplein, 16-00u
gratis
https://www.facebook.com/events/477223415979285

Za 18/11: Groots Mosselfeest
Megatent Krugerplein, 12-24u
Reserveer je mosselpot op ikmosselmee@barleon.be
www.facebook.com/events/390115168075339

Za 18/11: Mosselfuif Afterparty
Pekfabrik, Kattenberg 93, 2140 Borgerhout, 23-06u, €7
https://www.facebook.com/events/1268799099893515/

Persvragen en interviews

voor meer informatie over dit persbericht kan je terecht bij:

Meug Afterwork Drink:
Frederik Picard
+32 496 62 06 94

Mosselfeest en Party:
Bert Vanlommel
+32 497 69 35 07

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be