fbpx
Nieuwe Brouwerij The Musketeers

Nieuwe brouwerij The Musketeers wordt trekpleister voor Waasland

Oude steenbakkerij wordt nieuwe brouwerij

Nieuwe Brouwerij The MusketeersDe Belgische brouwerij The Musketeers, die internationale bekendheid verwierf met zijn Troubadourbieren, zal in Sint-Gillis-Waas een nieuwe brouwerij bouwen. Het wordt een toeristische trekpleister voor het Waasland. Mensen kunnen de brouwerij bezoeken en er hun Belgische speciaalbieren proeven. Dat kan in een gloednieuwe brasserie waar naast bieren ook heerlijke gerechten op de kaart staan.

Ambacht vervangt ambacht

Brouwerij The Musketeers was al jaren op zoek naar een geschikte locatie om hun speciaalbieren te brouwen. Vandaag wordt er gebrouwen in de Proefbrouwerij in Lochristi. Twee jaar geleden viel hun oog op de oude steenbakkerij in de Reepstraat in Sint-Gillis-Waas. De ambachtelijke site was al jaren verlaten. Brouwerij The Musketeers zag hierin de kans om het gebouw opnieuw een traditionele ambachtelijke bestemming te geven. “De oorspronkelijke steenbakkerij ‘De Herleving’ wordt dan ook zoveel mogelijk geïntegreerd in het ontwerp van de brouwerij”, zegt Stefaan Soetemans van The Musketeers.

Steenbakkerij De HerlevingToeristische plek

De nieuwe brouwerij ligt op de terreinen van de Wase Golf en vlakbij de knooppunten van wandel-en fietsroutes in het Waasland. The Musketeers mikt met haar horecazaak dan ook op toeristen met een hart voor Belgische speciaalbieren. Stefaan Soetemans legt uit: “Uiteraard krijgt het proeven van onze speciaalbieren een belangrijke rol in de brasserie. Maar we willen de bezoekers ook culinair verwennen met lekkere streekgerechten. We hopen ook onze buurtbewoners over de vloer te krijgen. Niet alleen voor een proeverij of lunch, maar ook omdat ze fier zijn op ‘hun’ spraakmakende bieren uit het Waasland.”

 

Bier dat doet praten

De steenbakkerij zal gerenoveerd en verbouwd worden tot een hedendaagse en ecologische bierbrouwerij. Aanpalend komt een nieuw gebouw met plaats voor de kantoren van The Musketeers, de brouwzaal en een horecazaak. De architecten kozen veelvuldig voor glazen wanden. “We willen met onze brouwerij mensen doen praten en laten genieten van bier”, zegt Kristof De Roo van The Musketeers. “Bezoekers van de brasserie moeten daarom dus het reilen en zeilen van de brouwerij kunnen voelen tijdens hun bezoek. Vandaar dat een grote glazen wand hen rechtstreeks inkijk geeft op de brouwzaal.”

Bouwplannen

Brouwerij The Musketeers verwacht dat begin 2017 de eerste steen gelegd wordt. Alles zou klaar moeten zijn tegen 2018. Het Antwerpse architectenbureau Verdickt & Verdickt staat in voor de realisatie van de nieuwe brouwerij. Dit bureau is gespecialiseerd in herbestemmingen van historische locaties. Aan de hand van een minimaal aantal verfijnde interventies tracht Verdickt & Verdickt de revitalisatie van waardevolle gebouwenclusters te herorganiseren. Zo werkten zij o.a. de Parkloods in het Antwerpse Park Spoor Noord uit.


Brouwerij The Musketeers

Brouwerij The Musketeers werd opgericht in 1999 door 4 brouwingenieurs. Bier brouwen was de hobby en passie van deze vier kameraden. 17 jaar later staan Stefaan Soetemans en Kristof De Roo nog steeds aan het roer van deze Belgische Brouwerij.Geleidelijk aan veroverden de Troubadourbieren de Belgische markt. Na Troubadour Blond was Troubadour Magma een schot in de roos. Dit verrassende genotsbier won op het Zythos Bier Festival in België de Zythos Consumenten Trofee 2010, verkozen uit honderden Belgische bieren door de duizenden bezoekers. Dit jaar is Troubadour Magma verkozen tot ‘Country winner’ binnen de categorie ‘Imperial / Double IPA’ op de prestigieuze World Beer Awards in Londen.

Brouwerij The Musketeers is ondertussen ook de internationale bierliefhebber niet ontgaan. Vandaag vind je de Troubadourbieren en Belgian Legends-bieren in een 15-tal landen wereldwijd in de betere horecazaken en drankenhandels. Door te kiezen voor speciaalbieren met een uitgesproken karakter wil The Musketeers mensen doen praten. De gebalanceerde bieren van deze brouwerij zijn ideaal om mensen bij elkaar te brengen voor een gezellig moment.


Persvragen?

Stefaan Soetemans
0476 82 91 99
stefaan@themusketeers.be