fbpx

Nieuwe General Manager bij CHEP Benelux

Yoni Van der Veken stopt als Country General Manager Benelux. Hij wordt opgevolgd door Vanessa Stark.

Mechelen, 2 juli 2019 – CHEP Benelux, aanbieder van supply chain oplossingen en marktleider in palletpooling, heeft een nieuwe General Manager: Vanessa Stark. Sinds 1 juli volgt ze Yoni Van der Veken op die promoveert binnen CHEP Europe. 

Supply chain als rode draad in carrière

Vanessa Stark, afkomstig uit Zuid-Afrika, is geen nieuw gezicht bij CHEP. Ze werkte de afgelopen 7 jaar vanuit Keulen voor CHEP Automotive. Eerst in Customer Service, vervolgens in Sales en nadien als Strategic Marketing Director voor Europa, Midden-Oosten en Afrika. Voor haar tewerkstelling bij CHEP was Stark ook actief bij onder meer BMW en UTi Worldwide, een globale aanbieder van supply chain services. Het afgelopen jaar behaalde ze haar Executive MBA Business Administration & Management aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Een volwaardige kandidaat dus om de huidige Country General Manager Yoni Van der Veken op te volgen.

Van Benelux naar Europa

Van der Veken is sinds 2010 werkzaam bij CHEP, waarvan de laatste 3 jaar als Country General Manager. CHEP Benelux heeft tijdens die jaren een sterke groei kunnen optekenen. Van der Veken kan dus terugkijken op een mooi traject: “We zijn erin geslaagd om de afgelopen jaren sterk te diversifiëren en in elke fase van de supply chain onze stempel te drukken. We hebben steeds gezocht naar manieren om de supply chain efficiënter en duurzamer te maken, ook op het vlak van transport dankzij transportsamenwerkingen met en tussen klanten. Bovendien hebben we belangrijke stappen gezet met technologische innovaties en digitale oplossingen voor promoties in de winkels. Die zullen de komende jaren ongetwijfeld nog verder uitgerold worden.”

Vanaf juli wachten Van der Veken nieuwe uitdagingen: hij wordt General Manager Inbound Solutions Europe. “CHEP is uniek gepositioneerd om verdere efficiëntie en afvalreductie te realiseren in deze fase van de supply chain. Ik ben enthousiast om samen met het Europese Inbound Solutions team deze tak van onze business verder uit te bouwen de komende jaren”, zegt Van der Veken.

Inbound Solutions omvat alle oplossingen voor binnenkomende goederenstromen – zoals het vervoer van ingrediënten, verpakkingsmateriaal, droge en vloeibare bulkgoederen – naar een productieomgeving (voornamelijk binnen de Fast Moving Consumer Goods). De focus ligt hierbij voornamelijk op plastic pallets, IBC’s (Intermediate Bulk Containers) en liners. Liners zijn grote zakken waarin vloeistoffen veilig worden vervoerd en beschermd tegen externe invloeden.

Strategie verderzetten

Stark zal de koers van de afgelopen jaren aanhouden, maar heeft zeker de ambitie om nog verder te kijken. Niet enkel op technologisch vlak, maar ook wat nieuwe markten betreft. “Ik wil, naast Fast Moving Consumer Goods, nieuwe markten aanboren met ons share & reuse model en gaan voor nog efficiëntere en duurzamere supply chains in andere sectoren”, aldus Stark. “Meer en solide transportsamenwerkingen en oog voor digitale toepassingen zijn hierbij onontbeerlijk. Alleen zo kunnen we tegemoetkomen aan de uitdagingen die op ons afkomen.”

Stark is sinds mei in België. Stark en Van der Veken werkten de afgelopen twee maanden intensief samen om een goede overdracht mogelijk te maken.

Enkele cijfers
  • CHEP Benelux is van 2016 tot 2018 gegroeid in omzet met 9,5%. Daarbij zijn er ook 3 extra servicecenters geopend.
  • 750 servicecentra wereldwijd.
  • Actief in 55 landen, met 510.000 afleverpunten.
  • 10.000 werknemers, meer dan 300 miljoen poolingpallets.
Over CHEP

CHEP Benelux helpt al 40 jaar om goederen tot bij de consument te brengen. De in het oog springende blauwe pallets vormen de onzichtbare ruggengraat van de globale supply chain. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Het businessmodel van CHEP is gebaseerd op de circulaire economie. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze, met als doel de supply chain efficiënter te maken. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. CHEP is voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Bezoek www.chep.com voor meer informatie.

Persvragen of interviews?
Sarah Devis

Marketing- en communicatiebureau Reputations
Tel: +32 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be