fbpx

Oproep: Hoe zet jij content marketing in? Vul onze Custo Content Marketing-barometer in!

Reputations, Custo/ACC en AP Hogeschool Antwerpen voeren een eerste grootschalige onderzoek uit naar content marketing in België

Wereldwijd zien we een shift van klassieke advertising naar meer contentgedreven marketingacties. Hoe matuur zijn Belgische organisaties en bedrijven in content marketing? De Belgische vakvereniging voor content marketing Custo/ACC, AP Hogeschool Antwerpen en marketing- en communicatiebureau Reputations voeren een eerste grootschalige onderzoek uit. De Custo Content Marketing-barometer peilt naar de inzet en maturiteit van content marketing in België.

Wat is content marketing?

Content marketing situeert zich op het snijvlak tussen drie domeinen: marketing, journalistiek en communicatie. Een strategische marketingaanpak heeft invloed op het publieksbereik. De juiste content trekt publiek aan, houdt ze vast en stimuleert consumentenactie. Het doet je merk groeien. Hoe sterk je merk groeit, meet je op lange termijn via jouw mediakanalen en permanente en tijdelijke communicatieacties.

Wie kan deelnemen?

Alle bedrijven en organisaties actief in België kunnen hun kennis en ervaringen rond de inzet van content marketing delen in de Custo Content Marketing-barometer. Deelnemers maken kans op één van de vijf boeken ‘Dit is Content Marketing: Hoe met straffe content je business doen groeien’ van Bart Lombaerts, Wouter Temmerman, Koen Denolf en Michel Libens (Marketing Book Of the Year in 2020). Niet gewonnen? Niet getreurd, want je ontvangt later de onderzoeksresultaten waaruit je een heleboel tips kan halen voor jouw content marketing!

Custo Content Marketing-barometer

Reputations stond in voor het vertalen van de onderzoeksvraag in het concrete marktonderzoek. “We hopen via dit onderzoek inzichten te verwerven over het gebruik van content marketing bij zowel de KMO, de overheidsinstelling als de multinational. Ook als je vandaag nog geen content marketing inzet, willen we dat graag weten.”, aldus Frederik Picard van AP Hogeschool en Reputations.

De Custo Content Marketing Barometer 2022 kwam in samenwerking met Custo/ACC en AP Hogeschool tot stand.

  • Als vakvereniging behartigt Custo/ACC de belangen van Belgische content marketing agencies en zag ze de afgelopen jaren de vraag naar content marketingondersteuning alleen maar stijgen. “Met dit onderzoek willen we een duidelijk beeld krijgen op het huidige gebruik van content marketing in België en de intenties voor de toekomst. Het is de bedoeling dit onderzoek jaarlijks te herhalen”, aldus Johan Vandepoel van Custo/ACC.
  • AP Hogeschool Antwerpen zet al jaren in op content marketing als vakdomein. Sinds 2019 organiseert de hogeschool het enige postgraduaat in België specifiek rond content marketing en wordt het vak in meerdere opleidingen gedoceerd. “We hopen met dit onderzoek data te verzamelen waarmee we academisch verder aan de slag kunnen.”, zegt AP-onderzoeker Veerle Van Assche.
Hoe(lang) kan je deelnemen?

In maximaal 40 vragen en minder dan 12 minuten heb je de Custo Content Marketing-barometer ingevuld. Begin meteen aan de vragenlijst

Vragen?

Heb je vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met Youssef Amin via survey@reputations.be.