fbpx

Betere therapie, sneller herstel en minder werkdruk dankzij Belgische medische innovatie

OXYPOINT A RGB

Betere therapie, sneller herstel en minder werkdruk dankzij Belgische medische innovatie

Accurate meting van de ademhaling helpt patiënten en medisch personeel

Het Belgische bedrijf Oxypoint stelt op 18 november op Medica, de grootste internationale medische vakbeurs in Düsseldorf, het prototype van haar allernieuwste innovatie voor. De Oxypoint O2MATE is een revolutionair digitaal toestel dat de ademhaling van de patiënt registreert. Via een softwareplatform worden deze gegevens gekoppeld aan andere vitale parameters zoals bijvoorbeeld de hartslag. Zo kunnen artsen en verpleegkundigen hun patiënten nog beter opvolgen wat resulteert in een betere therapie, sneller herstel en minder werkdruk.

Oxypoint O2MATE

De Oxypoint O2MATE is een digitaal toestel dat de ademhaling van de patiënt registreert. Zo meet het toestel onder andere de ademfrequentie en in het geval van zuurstoftherapie ook het totale verbruik van zuurstof. Aan het toestel kunnen nog andere slimme meetapparaten gekoppeld worden. Dat kan door middel van externe wearables en sensoren die de hartslag of andere vitale parameters van de patiënt meten. Deze gegevens komen samen in een softwareplatform met slimme data-analyse. Zo kunnen artsen en verpleegkundigen de patiënt op eenvoudige wijze nog beter opvolgen.

Accuratere metingen en betere opvolging

De Oxypoint O2MATE is een echte smart patient companion. Het toestel volgt de gezondheidstoestand van de patiënt voortdurend op en meet het effect van de toegepaste therapie. De data worden verwerkt door slimme algoritmes zodat de resultaten op verschillende manieren getoond kunnen worden aan het medisch personeel. Zo kan de arts de therapie beter en sneller aanpassen aan de noden van de patiënt. “Accuratere metingen en betere opvolging zorgen voor betere therapie en een sneller herstel van de patiënt.”, aldus Philip Hendrickx van Oxypoint.

Minder administratie en werkdruk voor medisch personeel

Niet alleen de patiënt zal van deze voordelen profiteren. De Oxypoint O2MATE zal ook de werklast van het medisch personeel aanzienlijk verminderen. De resultaten van de metingen worden dag en nacht automatisch gelogd. Dat geeft het verplegend personeel meer gemoedsrust. Via het softwareplatform worden de gegevens automatisch weggeschreven in de elektronische patiëntendossiers (EPD). Nu gebeurt dat nog handmatig. De Oxypoint O2MATE zal het verplegend personeel dus ook heel wat administratief werk besparen.

Medica

Medica is de grootste internationale vakbeurs voor de medische industrie. Dé plek om alle nieuwste medische trends en innovaties te ontdekken. Flanders Investment & Trade, het Vlaams agentschap dat bedrijven helpt met internationaal ondernemen, organiseert er jaarlijks een groepsstand voor Vlaamse innovatieve bedrijven. Oxypoint zal er dit jaar het prototype van haar nieuwste product presenteren: de Oxypoint O2MATE.

Oxypoint: innovatie in de genen

Innovatie zit in het DNA van de Belgische spin-off van de Universiteit Antwerpen. De Oxypoint O2COMFORT-flowmeter wijzigde enkele jaren geleden al de eeuwenoude manier van zuurstoftherapie in ziekenhuizen. Het toestel bevat een comfort-mode en volgt de natuurlijke ademhaling van de patiënt. Door enkel zuurstof toe te dienen bij inademing is er meer comfort voor de patiënt (bv. geen uitdroging van de neus) en is er significant minder zuurstofverspilling. De Oxypoint O2MATE is het tweede innovatieve product van deze Belgische scale-up.

Persvragen of interviews?

Paul Hermans – Marketing Manager
0476 75 37 01
www.oxypoint.eu

Medica 2019

18-21 november, Düsseldorf
Beursstand Flanders Investment & Trade (Hal 15)
https://www.medica-tradefair.com/