08 jun Paulig kiest voor de CO2-neutrale CHEP-pallet
De Paulig groep vervoert in de toekomst zijn goederen op de blauwe pooling pallets van CHEP
Het internationaal familiebedrijf Paulig, actief in voeding en dranken, kiest ervoor om voortaan zijn producten te vervoeren op de CO2-neutrale CHEP-pallets. Het bedrijf heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met CHEP.
CHEP, wereldwijde leverancier van duurzame supply chain-oplossingen, heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de Paulig Groep. Paulig is in de Benelux vooral bekend van onder meer de merken Poco Loco, Santa Maria en Gold & Green. Het bedrijf gebruikt jaarlijks in Europa ongeveer 1,5 miljoen pallets om zijn goederen te vervoeren. In de toekomst zal 70% van dit vervoer gebeuren op een CO2-neutrale pallet van CHEP. Het gaat hierbij om het transport van koffie, voedingsmiddelen en specerijen.
Blauwe pallets voor een kleinere ecologische voetafdruk
Paulig kiest voor de blauwe CHEP-pallet omwille van de prestaties van CHEP op vlak van duurzaamheid. CHEP levert dag in dag uit inspanningen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het moederbedrijf van CHEP, Brambles, werd onlangs nog uitgeroepen als het meest duurzame bedrijf ter wereld door het tijdschrift Dow Jones Barron.
Met de CO2-neutrale pallets biedt CHEP zijn klanten de mogelijkheid om hun jaarlijkse voetafdruk van het palletgebruik te compenseren met de aankoop van carbon credits van Natural Capital Partners. Die worden vervolgens toegewezen aan een milieuproject. De credits van Paulig gaan naar de bouw van waterinfrastructuur ten zuiden van de Afrikaanse Sahara.
Samenwerken voor een betere planeet
Paulig en CHEP werken nu samen om houtverbruik, CO2-emissies en afval te verminderen. Vergeleken met witte europallets besparen de herbruikbare pallets van CHEP in Europa meer dan 1.400 bomen per jaar en verminderen ze de CO2-uitstoot met ongeveer 2.000 ton, wat neerkomt op 1,86 miljoen vrachtwagenkilometers. Paulig schat dat ze door het gebruik van CHEP-pallets hun afval kunnen verminderen met 145.000 kg. Dit komt overeen met 13,2 miljoen papieren bekers per jaar.
(Deze cijfers zijn gebaseerd op een Life Cycle Analysis die de volledige milieu-impact berekent doorheen de levenscyclus van het product. Deze studie is conform de ISO-14044 methodologie en peer-reviewed.)
Automatisering en efficiëntie
Door de samenwerking kan Paulig zijn operaties standaardiseren en efficiënter maken. “Voortaan hebben we slechts één palletovereenkomst voor alle landen, waardoor we onze tijd en middelen efficiënter kunnen inzetten en onze activiteiten kunnen stroomlijnen”, zegt Terhi Liukkonen, Head of Indirecte Sourcing bij Paulig.
De CHEP-pallets worden na gebruik teruggestuurd naar een lokaal servicecentrum voor een kwaliteitscontrole en indien nodig gerepareerd, voordat ze opnieuw in omloop worden gebracht. Op deze manier blijft de kwaliteit gegarandeerd en zijn de pallets geschikt voor volautomatische magazijnen.
Als we de pallets transporteren, willen we dat op de meest efficiënte manier doen. We hebben van CHEP een aantal suggesties gekregen over wat we kunnen doen om transport van goederen verder te verbeteren. We zijn bereid om te leren en onszelf te ontwikkelen. Het is geweldig dat we ook uitgedaagd worden om continu beter te doen op het gebied van duurzame ontwikkeling.
Terhi Liukkonen, Head of Indirecte Sourcing bij Paulig
CHEP: Inherent duurzaam bedrijfsmodel
De pallets van CHEP zijn inherent duurzaam, omdat ze voortdurend worden gedeeld en hergebruikt in de hele supply chain. Als pionier van de circulaire economie is CHEP een van de meest duurzame logistieke bedrijven ter wereld. CHEP kan terugvallen op de grootste pool van herbruikbare pallets en containers ter wereld. Dit stelt CHEP in staat de impact op het milieu te minimaliseren en de efficiëntie en veiligheid van supply chains over de hele wereld te verbeteren. Bovendien zijn alle pallets voor 100% afkomstig uit duurzaamheidsbossen en wordt er geen afvalhout of plastic naar de stortplaats gestuurd.
Over Paulig
Paulig werd opgericht in 1876 door Gustav Paulig in het hart van Helsinki. Het bedrijf is tot op de dag van vandaag in familiebezit. Momenteel wordt er geproduceerd in Finland, Zweden, België, Rusland, Estland en het Verenigd Koninkrijk. Paulig is actief in dertien verschillende landen en hun koffie, specerijen en diverse voedingsmiddelen worden geëxporteerd naar meer dan zeventig landen. De merken van het bedrijf zijn Paulig, Santa Maria, Risenta, Gold & Green en Poco Loco. De omzet bedroeg in 2019 EUR 921 miljoen. De groep heeft ongeveer 2.100 medewerkers. Meer info op www.pauliggroup.com.
Over CHEP
CHEP, dochterbedrijf van Brambles, helpt meer goederen vervoeren, naar meer mensen en bestemmingen dan eender welke andere organisatie. De grootste merken in de wereld vertrouwen op CHEP om hun producten te transporteren op een efficiënte, veilige en duurzame manier. Als pionier van de circulaire deeleconomie, creëerde CHEP een van de meest duurzame logistieke businessmodellen. CHEP verkoopt geen pallets, maar deelt en hergebruikt ze. Dit systeem wordt ook palletpooling genoemd. Maar daar stopt het niet. CHEP deelt ook kennis en informatie om slimme en duurzame supply chains te creëren .CHEP is vandaag voornamelijk actief in de FMCG-sector, verse voeding, dranken, retail en andere manufacturing industrieën. Met meer dan 11.000 werknemers, 330 miljoen ladingdragers en een wereldwijd netwerk van 750 servicecenters in bijna 60 landen, helpt CHEP de supply chains van meer dan 15.000 klanten efficiënter en duurzamer te maken. Bezoek www.chep.com voor meer informatie over CHEP. Ga voor informatie over de Brambles Group naar www.brambles.com.
Persvragen of interviews?
Reputations | Sarah Devis
Tel: +32 485 56 73 40
sarah@reputations.be
www.reputations.be