fbpx
Vio Interim - Clark Taverniers, Marianne Kindt, Steven Holvoet

Snelste groeier in uitzendsector krijgt nieuwe CEO

VIO Interim & HR strikt Clark Taverniers

De uitzendsector wordt vaak als de barometer van onze economie beschouwd. En die groeit. Vorige week was er zelfs euforisch nieuws: in geen 35 jaar was de werkloosheid zo laag als vandaag. En dat vertaalt zich in een groeiend aantal vacatures in de interimsector. De laatste jaren wint deze sector steeds meer terrein (jaarlijks +8%). Eén interimbedrijf springt er met kop en schouders bovenuit: het uitzendbedrijf VIO Interim & HR groeit jaarlijks met 25 tot 30%. VIO begon in 2009 als klein interimkantoor in het Gentse. Vandaag telt het bedrijf meer dan 34 kantoren die dagelijks 3000 uitzendkrachten leveren. VIO is daarmee de snelst groeiende onderneming in de sector. Om deze groeiambitie blijvend te realiseren, beslisten de oprichters om Clark Taverniers aan te trekken. De kersverse CEO verdiende eerder zijn sporen bij Partena Professional, SD Worx en Groep H Essers. Taverniers is verantwoordelijk voor de operationele leiding en de groei van het bedrijf. Hij zal bijgestaan worden door de oprichters Steven Holvoet en Marianne Kindt.

Van links naar rechts:
nieuwe CEO Clark Taverniers, oprichters Marianne Kindt en Steven Holvoet

Nieuwe CEO voor VIO

Taverniers (49 jaar) neemt de functie van CEO vanaf 3 april waar.  Voor zijn overstap naar VIO was hij commercieel directeur bij Partena Professional.

“Met Clark hebben we een CEO gevonden die de verdere groei van VIO kan verwezenlijken. Hij heeft de nodige kennis van HR en sales. Samen met zijn expertise in innovaties, processen en business development kan hij ons bedrijf in de top 10 binnen de sector loodsen”, zegt mede-oprichtster Marianne Kindt.

Clark Taverniers: “Ik vind het een eer om aan de slag te gaan als CEO van deze snelgroeiende, succesvolle maar vooral onderscheidende uitzendorganisatie. Ik kijk uit om samen met Steven en Marianne VIO zowel nationaal als internationaal verder op de kaart te zetten.”

VIO-oprichters Steven Holvoet en Marianne Kindt blijven ook in de toekomst betrokken bij de groei en de dagelijkse leiding van het bedrijf.

VIO, de gelukkigste werkgever binnen de uitzendsector

VIO is gespecialiseerd in het zoeken van geschikt personeel voor de sectoren productie, logistiek, sales & services. VIO fungeert naast uitzendkantoor ook als selectiekantoor. Het bedrijf is voor 50% in handen van de oprichters en het management. De investeringsmaatschappij D2E is de andere eigenaar.

VIO Interim & HRVandaag behoort VIO net niet tot de 10 grootste spelers op de Belgische markt. Als snelst groeiend bedrijf realiseerde het in 2016 een omzet van 75 miljoen euro. In 2017 streeft het bedrijf naar een omzet tussen 90 en 100 miljoen euro.

Het succes van VIO ligt volgens Steven Holvoet grotendeels in hun manier van werken. Holvoet: “We noemen ons de gelukkige werkgever. We zijn een waardengedreven organisatie. Onze medewerkers werken in zelfsturende teams. We geven ze veel verantwoordelijkheid en beslissingsrecht. Op die manier kunnen we als relatief grote onderneming toch snel schakelen en inspelen op de noden.”

Stijgend aandeel bedienden & studenten in uitzendsector

VIO zoekt voor zijn klanten geschikte arbeidersprofielen, maar evenzeer bedienden, hogere technische profielen en kaderleden. “Het aandeel arbeiders blijft het grootst, maar de laatste jaren groeit de vraag naar bediendenprofielen”, zegt Holvoet. “Dat is ook logisch, gezien de automatiseringsgolf in de meeste bedrijven. We schuiven in Vlaanderen meer en meer op naar een R&D-economie. De productie verhuist vaak naar lage loonlanden. En dus is er steeds meer vraag naar bedienden en hoger technisch geschoolde profielen.”

Ook de jobstudentenmarkt groeit met rasse schreden. Sinds de limiet van 50 dagen per jaar versoepeld werd naar 450 uren per jaar, is de vraag naar jobstudenten nog feller toegenomen. Niet alleen omdat deze tewerkstellingsvorm veel goedkoper is voor de werkgever. Hij kan nu ook overuren van zijn medewerkers vervangen door het inzetten van enkele uren studentenarbeid.

Kans op vast contract

Of een interimjob uiteindelijk ook leidt tot een vast contract hangt volgens Holvoet voornamelijk af van de werknemer zelf. “70% van wie voldoet aan een vacature en naar behoren presteert, krijgt binnen de 8 maanden een vast contract aangeboden. Werkgevers kijken even de kat uit de boom, maar willen goede werkkrachten zeker niet verliezen en dus bieden ze na een tijdje wel degelijk een contract van onbepaalde duur.”

Volgens Holvoet hechten werkgevers, omwille van de schaarste op de arbeidsmarkt, steeds minder belang aan werkervaring. Ze geven vaker zelf interne opleidingen waarbij onervaren werknemers de skills en het vak in de praktijk kunnen leren.


Persvragen en interviews
Steven Holvoet, bestuurder VIO 0478 316126

Persdownload
Foto Clark Taverniers, oprichters Marianne Kindt en Steven Holvoet