fbpx

Brouwerij The Musketeers lanceert Magma’s Special Edition 2017: Hop Twist

PERSBERICHT: Lancering Troubadour Magma Hop Twist

Brouwerij The Musketeers logoBrouwerij The Musketeers lanceert Magma’s Special Edition 2017: Hop Twist

In 2017 krijgt Troubadour Magma een speciale twist

Troubadour Magma Hop Twist

Troubadour Magma “Hop Twist”

Brouwerij The Musketeers heeft de traditie jaarlijks een eenmalig brouwsel op de markt te brengen waarbij telkens één aspect van het recept van hun populairste bier, Troubadour Magma, wordt gewijzigd. Zo lanceren ze steevast een bijzonder nieuw bier met een sterke smaakbasis.

Troubadour Magma Hop Twist flesje

Terwijl bij de voorgaande Special Editions het recept werd aangepast door een variatie op de hopsoorten en unieke gistcombinaties toe te voegen, hebben de brouwers het dit jaar anders aangepakt. Voor de Special Edition 2017 heeft de brouwerij gespeeld met de hoeveelheden van de ingrediënten. De wijziging in de hoeveelheid mout en hop zorgde voor een speciale twist voor Troubadour Magma: het brouwsel is lichter en bitterder, wat resulteert in een prachtige IPA.

 

De smaakbeleving

De Troubadour Magma Hop Twist kan het best omschreven worden als een rasechte IPA, met een alcoholpercentage van 7%. Het befaamde fruitige aroma van citrus, exotisch fruit, mango en hop waar Troubadour Magma om bekend staat, blijft alom aanwezig. Een licht fruitige en kruidige smaak die mooi wordt aangevuld met een hint van karamel. Het bittere karakter van dit bier dient zich al snel aan en het droge, hop-bittere einde laat je lang nagenieten bij elke slok. Kortom: een ware smaakexplosie!

Over Brouwerij The Musketeers

The Musketeers is een Belgische brouwerij die speciaalbieren met een uitzonderlijk en verrassend karakter ontwikkelt. Door zich te inspireren op verschillende stijlen en smaken creëert de brouwerij evenwichtig en doordacht Belgisch kwaliteitsbier voor de nationale en internationale markt.

De brouwerij staat bekend om zijn Troubadourbieren en de bieren uit de Belgian Legends Series. Het flagship van brouwerij The Musketeers is Troubadour Magma, een amberkleurig bier van 9%, met het hoppig en bitter karakter van een Amerikaanse IPA gecombineerd met de zachte smaak van een Belgische Tripel.


PERSVRAGEN

Contacteer Stefaan Soetemans als je nog vragen hebt:

+32 (0)476 82 91 99
stefaan@themusketeers.be
www.themusketeers.be

INFO

Brouwerij The Musketeers
www.themusketeers.be
info@themusketeers.be

Facebooktwitterlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *