fbpx
Meug slogan ge meugt iets drinken

Primeur: Eerste bier-, wijn- en whisky tastingfestival in België

Primeur: Eerste bier-, wijn- en whisky tastingfestival in België

Meug logo

Een unieke smaakbeleving dankzij Belgische en internationale topmerken: daar draait het op zaterdag 30 april om in het Antwerpse Zuiderpershuis. Het tastingfestival Meug verzamelt die dag ongekende smaken op één plek. Zowel bier-, wijn- als whiskyliefhebbers vinden hier zonder twijfel ‘hun meug’ en kunnen genieten van het verhaal achter het brouwsel.


Meug is een initiatief van de Beerlovers, de Winelovers en de Maltlovers. Deze drie organisaties geven al verschillende jaren proeverijen voor liefhebbers van bier, wijn en whisky. Wat hun proeverijen zo bijzonder maakt, is meteen ook de rode draad van het festival: het draait naast de kwaliteit van de drank vooral om de verhalen achter de fles. Samen zorgen zij voor een ware beleving van alle zintuigen.

Wat valt er te proeven?

Meug slogan ge meugt iets drinkenDe eerste editie van Meug wordt meteen groots aangepakt; niet enkel Belgische brouwerijen, wijnhuizen en distilleerderijen zijn aanwezig, ook internationale toppers zakken af naar het Zuiderpershuis. Zo introduceert het festival de Estse craft brewery Põhjala op de Belgische markt. Zij gooien wereldwijd hoge ogen met hun bieren met aroma’s die al even bijzonder zijn als hun namen en labels.

Gin is out: the next big thing is vermout. Dit is een versterkte wijn met smaken van aromatische planten en kruiden, en is uitermate geschikt als aperitief en digestief. Liefhebbers kunnen deze wijn proeven bij de standhouder Vinovatie.

Een andere ontdekking op het tastingfestival is te vinden bij de stand van De Caigny. Naast barrel aged bieren en fresh IPA’s bieden zij een exclusief product aan: Pannepot distillaten van de Struise Brouwers. De Pannepot doet ongetwijfeld een belletje rinkelen bij de echte bierliefhebber. Deze ‘Old Fisherman’s Ale’, genoemd naar de vissersboten waarop stoere zeebonken hun leven waagden voor brood op de plank, zit ergens tussen een Belgian strong dark ale en een stout in. Struise Brouwers heeft met dit bier buitengewone distillaten op de markt gebracht, die zeer uitzonderlijk te proeven zijn op Meug.

Het doet alle andere standhouders oneer aan hen niet te vermelden, want ze zijn stuk voor stuk de moeite waard om te ontdekken. Meug stelt een enorme diversiteit aan standhouders voor, van gedreven professionals tot gepassioneerde liefhebbers met elk hun eigen favorieten en specialiteiten.

3 redenen om Meug te bezoeken

1. Unieke proefbeleving

Het festival focust niet alleen op kwaliteitsvolle dranken, maar ook op interessante mensen met sterke verhalen achter de fles.

2. Exclusieve locatie

Het Zuiderpershuis is gevestigd op het trendy Antwerpen Zuid. Meug palmt de volledige site in. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer.

3.Toffe prikkels

Geniet van speeddates met de standhouders en special tastings. Ervaar de Meug-routes langs de standhouders en ontdek de lounge- en degustatieruimtes.

Meug in cijfers

+125 soorten bier, wijn en whisky
37 standhouders
14 bierstanden
12 whiskystanden
11 wijnstanden
6 internationale standhouders
5 gepassioneerde Lovers


Informatie en tickets

Meer informatie over het Meugfestival en over alle standhouders is te vinden op de website www.meug.be . Tickets voor het tastingfestival zijn te koop via de website (10 euro) en op het festival (13 euro).

Het Meug Tastingfestival vindt op zaterdag 30 april 2016 plaats in het Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, 2000 Antwerpen. Bezoekers en liefhebbers zijn welkom van 14u tot 22u.

Kom gratis naar Meug!

Als je als journalist graag Meug wil bezoeken, schrijf je dan in op onze gastenlijst via deze link en krijg gratis toegang tot het festival!


Persvragen en interviews

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be