fbpx

Specialist innovatieve zuurstoftherapie mee in de bres voor ziekenhuizen.

Oxypoint zet al haar medewerkers in om ziekenhuizen te ondersteunen.

Als specialist in innovatieve zuurstoftherapie voelt Oxypoint zich erg betrokken bij alle ziekenhuismedewerkers die zich in deze periode elke dag meer dan 100% inzetten om levens te redden. Daarom besliste Oxypoint om al haar medewerkers in te zetten om ziekenhuizen te ondersteunen en hulp te bieden waar nodig. Zo worden aan ziekenhuizen in nood flowmeters en neusbrillen ter beschikking gesteld en ondersteunen de Oxypoint medewerkers waar nodig met onderhoud, herstellingen en support voor zuurstoftherapie.

COVID-19 en zuurstoftherapie

Patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen met COVID-19 hebben vaak nood aan extra zuurstof. Voor die zuurstoftherapie worden flowmeters gebruikt. Die zorgen ervoor dat de patiënt de juiste hoeveelheid zuurstof krijgt toegediend. Meer dan 350.000 patiënten in Belgische ziekenhuizen krijgen jaarlijks zuurstoftherapie, wat het één van de meest voorkomende therapieën in het ziekenhuis maakt. Met de coronacrisis wordt er nog meer dan anders gebruik gemaakt van zuurstofmeters. Kritieke COVID-19-patiënten krijgen meestal meteen kunstmatige beademing op de afdeling intensieve zorgen. Dit gaat via meer gespecialiseerde beademingsapparatuur.

Oxypoint wil helpen

“We hebben onmiddellijk besloten om al onze commerciële activiteiten on hold te zetten. Maar deze dagen zijn we nog actiever dan anders. We voelen ons betrokken bij onze ziekenhuisklanten en willen hen helpen op eender welke manier die voor ons mogelijk is. In de eerste plaats door te ondersteunen met onderhoud en herstellingen en onze producten ter beschikking te stellen voor ziekenhuizen in nood. Maar de innovatie zit in ons bloed. Onze medewerkers zijn volop in gesprek met medische professionals om te bekijken hoe we door productontwikkeling nog meer kunnen helpen”, vertelt CEO van Oxypoint Wouter Van Roost.

Registreren van de ademhaling

Achter de schermen werkt het Belgische groeibedrijf en spin-off van de Universiteit Antwerpen, verder aan haar allernieuwste innovatie, de Oxypoint O2MATE. Dit is een revolutionair digitaal toestel dat de ademhaling van de patiënt registreert en tegelijk een digitale flowmeter bevat. Via een softwareplatform worden deze gegevens gekoppeld aan andere vitale parameters zoals bijvoorbeeld de hartslag. Zo kunnen artsen en verpleegkundigen hun patiënten nog beter opvolgen wat resulteert in betere therapie, sneller herstel en minder werkdruk. “In deze crisis zien we nog meer het belang van wat O2MATE in de toekomst kan betekenen. Achter de schermen werken wij hard verder om dit product zo snel mogelijk te testen in enkele ziekenhuizen”, aldus COO Philip Hendrickx.

Contactgegevens voor ziekenhuizen

Ziekenhuizen die nood hebben aan extra flowmeters, onderhoud of herstellingen van flowmeters kunnen contact opnemen met Oxypoint via Steven Vanroelen – 0470 74 78 15

Persvragen of interviews?

Wouter Van Roost – CEO Oxypoint
0478 995 206
Wouter.VanRoost@oxypoint.eu
www.oxypoint.eu