fbpx

Strand Associates helpt 5 bedrijven kosteloos aan nieuwe werknemer via solidaire actie

Strand-Associates-Consulting-logo

Specialisten rekruteren in crisistijden: een grote uitdaging

De coronacrisis doet onze economische motor sputteren. De gevolgen van deze pandemie zullen nog lang nazinderen voor de meeste bedrijven. COVID-19 heeft ook een grote impact gehad op het HR-beleid van ondernemingen: van de plotse overgang naar telewerk tot het invoeren van tijdelijke werkloosheid… Ook het rekruteren van nieuwe mensen verliep plots anders en vaak moeizamer. Hoewel er juist in deze periode heel veel expertprofielen in de zorg, de ‘supply chain’ en farmacie ingevuld moeten worden.

Daarom besloot Strand Associates Consulting in volle COVID-crisis haar steentje bij te dragen en zette de Antwerpse consultancypartner een solidaire actie op. Onder de slogan ‘exceptional times, exceptional people’ rekruteert Strand voor bedrijven kosteloos de geschikte expert. Zo zorgde Strand bijvoorbeeld dat snoepfabrikant Astra Sweets tijdens de lockdown zeer snel een gespecialiseerde planner kon aanwerven. Een uitdaging die Astra Sweets graag uit handen gaf.

Maar ook nu blijft het aanwerven van specialisten een grote uitdaging. Er hangt ook een behoorlijk prijskaartje aan het rekruteren van expertenprofielen. Omdat veel bedrijven momenteel niet de financiële draagkracht hebben, besliste Strand Associates Consulting om nog 4 bedrijven kosteloos te helpen in de zoektocht naar expertenprofielen. “Het aanwerven van een goede specialist is een duurzame investering. Wij hebben de expertise en het netwerk, we willen dat graag inzetten als teken van solidariteit”, aldus Lien Vertommen, Director of Operations bij Strand Associates Consulting.

Stefan Verbeken Astra Sweets
We zochten een specifiek profiel en dat in onzekere tijden, waarin mensen voornamelijk op zoek gaan naar stabiliteit

Stefan Verbeken
Manager Planning & Material supply
bij Astra Sweets

Een planner voor Astra Sweets

Specialisten vinden is en zal ook na COVID-19 een uitdaging blijven voor de meeste bedrijven. De manager planning & material supply van Astra Sweets vertelt: “In volle coronatijd zochten we een planner voor onze gumafdeling. Een tijdelijke job met heel wat uitdagingen. Normaal rekruteren we zelf onze medewerkers. Maar we zochten een zeer specifiek profiel en dat in onzekere tijden waarin mensen voornamelijk naar stabiliteit op zoek gaan. Die planner kon Strand gelukkig snel vinden voor ons.” Het volledige verhaal over Astra Sweets vind je terug op de website van Strand Associates Consulting.

Na deze succesvolle match wil Strand nog vier bedrijven verderhelpen in het vinden van uitzonderlijke krachten. Bedrijven die op zoek zijn naar een (tijdelijke) specialist in één van deze sectoren kunnen zich kandidaat stellen: Engineering, Pharmaceutical Affairs, Supply Chain Management, ICT & Digital en/of Finance.

Meer info

Bedrijven die op zoek zijn naar een specialist kunnen zich hier registreren:
https://www.strandassociates.be/en/insights/art-exceptional-times-exceptional-people

Persvragen of interviews?

Tom Vanhecke
Strand Associates Consulting
Tel: +32 472 78 83 79
T.vanhecke@strandassociates.be
www.strandassociates.be
Actie: Exceptional times, exceptional people