fbpx

“Ik verkies de échte wereld boven de digitale!”

Taalreizenbeurs Go International spoort jongeren aan om te proeven van andere talen en culturen

Lucas gelooft in de kracht van internationale ervaringen. Na 4 weken Singapore en 3 weken San Diego kan hij er geen genoeg van krijgen. Japan is zijn volgende bestemming. Dit weekend vind je onder meer Lucas op de taalreizenbeurs Go International in Brussel. Gedurende twee dagen maken jongeren en hun ouders kennis met organisaties die taalcursussen, studies, stages en vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Ook Lucas zal er zijn opgedane ervaringen delen: “Taalreizen zijn zoveel meer dan talen leren. Het is een ongelooflijke verrijking.”

Met dolfijnen zwemmen, vulkanen beklimmen, lesgeven aan straatkinderen of vloeiend Mandarijn leren spreken. De jongeren van vandaag, de zogenaamde generatie Z, zijn echte wereldburgers. Ze weten van aanpakken, hebben een bewuste en verantwoordelijke houding en kijken over grenzen. Letterlijk. Jaarlijks trekken steeds meer jongeren de wijde wereld in. Op zoek naar ervaringen, op ontdekking naar andere culturen of om hun taalkennis bij te spijkeren. Ze nemen geen genoegen met digitale belevingen via hun Instagram-feed, maar reizen de wereld rond.

Lucas, 18 jaar, verkoos een taalreis in Singapore en San Diego boven een vakantie gamen:
“Ik heb in mijn gastgezin van het échte leven in Singapore kunnen proeven. Ik heb herinneringen en vrienden voor het leven gemaakt. Ik heb mezelf leren kennen en mijn blik op de wereld verruimd. Mijn toekomst zal alvast een internationaal karakter hebben!”
Zita, 18 jaar, kiest voor een multitalenjaar. Op één jaar tijd verbreedt ze haar horizon in niet minder dan 3 werelddelen: flamenco dansen in Spanje, duiken in Honolulu en surfen in Santa Barbara.
“Taalreizen maken van mij meer inwoner van de wereld. Je wordt opgenomen in een gezin, hebt ineens een tweede thuis, wordt een echte local, leert de taal en sluit vriendschappen over heel de wereld. Het schept alleen maar meer opportuniteiten.”
Belang talenkennis

In onze geglobaliseerde wereld kunnen we niet om het toenemend belang van talenkennis heen. De Europese Unie streeft ernaar dat elke Europeaan naast zijn of haar moedertaal twee talen kan spreken.

Recent onderzoek van VUB toont echter aan dat de talenkennis bij jongeren achteruitgaat. De afgelopen 5 jaar daalde het aantal taalstudenten met 23%. En de English proficiency index leert ons dat België achter Nederland aanholt wat betreft de kennis van de Engelse taal. Nederland staat op de tweede plaats en België volgt op de 11de plaats. Taalreizen kunnen hier soelaas bieden.

“Een buitenlandse ervaring gaat hand in hand met meer zelfstandigheid, zelfredzaamheid, een open mindset, betere sociale vaardigheden en kennis van vreemde talen. Zo vergroten studenten hun kansen in verdere studies en op de arbeidsmarkt,” zegt Bert Vanhalewyck van Education First, standhouder op taalreizenbeurs Go International.

Taalreizenbeurs Go International

Jongeren die niet kunnen weerstaan aan de lokroep van het buitenland, mogen niet ontbreken op de taalreizenbeurs Go International. Go International wil hen aansporen te kiezen voor een buitenlands avontuur en biedt hen op deze manier een springplank naar een succesvolle loopbaan.

Gedurende twee dagen maken jongeren en hun ouders kennis met organisaties die taalcursussen, studies, stages en vrijwilligerswerk in het buitenland aanbieden. Via augmented reality waan je jezelf in Australië, Canada, Spanje, China, Costa Rica… En oud-studenten, zoals Lucas en Zita, vertellen over hun eigen ervaringen alsof je er zelf bij was.

Persvragen of interviews?
Praktische info

Zaterdag 23 februari 2019
van 10 uur tot 18 uur
Zondag 24 februari 2019
van 10 uur tot 17 uur
Gratis
Louise Centre, Louizalaan 279, 1050 Brussel
www.gointernational.be

Persvragen en interviews

Bert Vanhalewyck
Go International
Bert.vanhalewyck@ef.com
03 202 30 70