fbpx
Lieven Verstraeten

Tastingfestival Meug verrast met 5 primeurs en 1 voorspelling

Persbericht
Antwerpen, 21 april 2016

Ook VRT-anker Lieven Verstraete tekent present op Meug

Voor drankliefhebbers wordt zaterdag 30 april een hoogdag: 37 nationale en internationale standhouders zakken voor het eerst af naar het Antwerpse Zuiderpershuis om hun bier, wijn of whisky te presenteren aan het publiek. Het tastingfestival Meug verzamelt die dag ongekende smaken en verhalen op één plek. Met meer dan 125 verschillende dranken vinden liefhebbers hier zonder twijfel ‘hun meug’ en kunnen ze naast proeven ook genieten van het verhaal achter het brouwsel.

Meug is een initiatief van de BeerloversWinelovers en Maltlovers. Deze drie organisaties geven al verschillende jaren proeverijen voor liefhebbers van bier, wijn en whisky. Wat hun proeverijen zo bijzonder maakt, is meteen ook de rode draad van het festival: het draait naast de kwaliteit van de drank vooral om de verhalen achter de fles. Samen zorgen zij voor een ware beleving van alle zintuigen.


Vijf Belgische primeurs en één voorspelling op Meug

82227881. Nieuw bier van Lieven Verstraete

VRT-anker Lieven Verstraete bracht eind 2015 zijn eerste bier Smokey Li uit, een ale met licht gerookte toets van Chinese gerookte zwarte thee. In primeur laat Lieven zijn tweede brouwsel op Meug proeven: Crispy Li, bier met infusie van cascara, de schil van koffiebes, wat een zoet-zure toets aan het bier geeft.

 


Guus Coppens2. Guus Coppens maakt foodpairing met whisky

Guus Coppens – de chefkok bekend van Mijn Pop-up Restaurant Asparaguus – komt naar Meug en maakt een speciale foodpairing met de Franse whisky Domus Cardinalis ‘First Taste’. Een foodparing met gerookte zalm, die perfect inspeelt op de subtiele toetsen van de whisky.

 

 


Struise Brouwers3. 12 exclusieve distillaten van Struise Brouwers

De wereldvermaarde West-Vlaamse brouwerij Struise Brouwers staat bekend voor zijn bieren van topkwaliteit. En toch zullen die op Meug niet te drinken zijn. Samen met de brouwer werd gekozen om 12 niet-verkrijgbare distillaten van hun Pannepot te serveren. Nergens te drinken, behalve op Meug.

 

 


Pete Seewald4. Amerikaanse beergeek Pete Seewald gaat de uitdaging aan

Al meer dan tien jaar bezoekt de Amerikaanse beergeek Pete Seewald ons land om zich verder te verdiepen in Belgische bieren. Toch gaat hij de uitdaging aan en presenteert hij op Meug enkel Amerikaanse craft beers. Hij wil aantonen dat de VS kan tippen aan Belgisch bier…

 

 


 The Whisky Mercenary5. Masterclass van Whisky Ambassador

Jurgen Vromans van The Whisky Mercenary is al jaar en dag bezig met whisky. Hij is independent bottler en brengt zijn eigen whisky’s op de markt. Sinds enkele weken mag hij zichzelf ook Whisky Ambassador noemen, een eretitel verkregen op het International Whisky Festival. Jurgen geeft een speciale masterclass op Meug, over zijn ‘road to becoming an independent bottler’.

 

 


logo vinovatieVoorspelling: gin is out, vermout is in!

Gin is out: the next big thing is vermout. Dit is een versterkte wijn met smaken van aromatische planten en kruiden, en is uitermate geschikt als aperitief en digestief. Liefhebbers kunnen deze wijn proeven bij standhouder Vinovatie. Zij geven een visionaire masterclass over waarom vermout dé drank van de zomer wordt.

 

 


Het doet alle andere standhouders oneer aan hen niet te vermelden, want ze zijn stuk voor stuk de moeite waard om te ontdekken. Meug stelt een enorme diversiteit aan standhouders voor, van gedreven professionals tot gepassioneerde liefhebbers met elk hun eigen favorieten en specialiteiten. Daarnaast zijn er op het festival door de organisatoren zelf Meugroutesuitgestippeld, met hun keuze van dranken, 3 masterclasses en 7 ‘have a drink with’-sessies. Meer dan genoeg om u te verbazen over de wondere wereld van kwaliteitsdranken.


Meug in cijfers

+125 soorten bier, wijn en whisky
37 standhouders
14 bierstanden
12 whiskystanden
11 wijnstanden
6 internationale standhouders
3 Meugroutes
3 masterclasses
7 ‘have a drink with’-sessies
1 barbier
2 foodtrucks
6 gepassioneerde Lovers
49 vrijwilligers

Informatie en tickets

Meer informatie over het Meugfestival en over alle standhouders is te vinden op de website www.meug.be . Tickets voor het tastingfestival zijn te koop via de website (10 euro) en op het festival (13 euro).

Het Meug Tastingfestival vindt plaats op zaterdag 30 april 2016 in het Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, 2000 Antwerpen. Bezoekers en liefhebbers zijn welkom van 14u tot 22u.


Persdownloads

Download het volledige persdossier
Download persbeeld: campagne
Download persbeeld: slogans
Download persbeeld: organisatoren
Download persbeeld: sfeerbeeld


Persvragen en interviews

Reputations | Frederik Picard
+32 (0)496 62 06 94
frederik@reputations.be