fbpx

4de editie Tastingfestival Meug verrast met nieuwe dranken, sprekers en challenges

“Dranken proeven met een aparte smaak of verhaal: dat is de succesformule van Tastingfestival Meug”
4de editie Tastingfestival Meug verrast met nieuwe dranken, sprekers en challenges

Van Japanse shochu en awamori, over biodynamische wijnen en mede tot craft sodas en low alcohols: de vierde editie van Tastingfestival Meug op 22 en 23 maart in het Antwerpse Zuiderpershuis laat dit jaar haar bezoekers kennis maken met het breedste en meest vernieuwende drankaanbod dat je momenteel kan vinden. Vrijdag verrast Meug de bezoeker met haar eigenzinnige selectie dranken. Zaterdag kan geproefd worden van de dranken van meer dan 40 binnen- en buitenlandse makers. 15 makers gaan eveneens tijdens het Smaakpraters-programma in gesprek met elkaar over hot topics in de drankensector.

Vergeet alles wat je weet of denkt over een drankfestival. Tastingfestival Meug doet wat anderen niet doen. Het festival focust al jaren op de ultieme smaakbeleving voor haar bezoekers. Dat kan alleen maar in een prikkelende setting, met gepassioneerde standhouders die het verhaal achter de fles kunnen vertellen.

Het thema dit jaar is ‘Feeling lucky’. Meug daagt haar bezoekers uit om van de gekende drankpaden af te wijken en eens iets totaal anders te proeven. Vrijdag doet ze dat tijdens het gratis Meug One Day Craft Café met een eigenzinnig gekozen selectie dranken. Die dag gaat Meug ook op zoek naar de Homo Meugisalis: bezoekers krijgen 5 uiteenlopende Meug-uitdagingen voorgeschoteld (denk behendigheid, denk zintuigen, denk samenwerken…). Zo dingen ze mee naar de eretitel van het festival.

Zaterdag dagen zo’n 40 binnen- en buitenlandse standhouders de festivalbezoeker uit om iets geheel onverwachts te proeven. Daar horen uiteraard ook een aantal primeurs bij. De Borgerhoutse ijsmaker Borgo Gelato gaat aan de slag met een aantal dranken van het festival om er speciaal ijs mee te maken. Bruis selecteerde een reeks niet-alcoholische bieren en craft sodas. Voor het eerst komt de Luxemburgse brouwerij Totenhopfen naar België met haar fijne selectie bieren. En ook de Barcelonezen van BCN Gin zakken speciaal af naar ons land.

Festivalbier

Meug brouwde naar aanleiding van het tastingfestival een eenmalig festivalbier. Samen met Jo Olluyn van Tall Poppy Brewing Company creërde Meug ‘Riddle me this’, een saison-bier van 6,2% alcohol. “We wilden een smaakvolle, vlotte doordrinker met niet te veel alcohol creëren. Dankzij de Sorachi Ace-hop heeft het amberkleurige bier citrustoetsen en een aangename, bittere afdronk. Een heerlijk bier voor op een terras, of een tastingfestival natuurlijk.”

Het bier is te proeven tijdens het tastingfestival en daarna zolang de voorraad strekt in de betere bierbars.

“Antwerpen heeft ondertussen een serieuze reputatie opgebouwd als het over tastingfestivals gaat. Met Modeste Bier Festival, Billie’s Craft Beer Fest, Antwerpen Proeft en Meug Tastingfestival staan we hoog aangeschreven in binnen- én buitenland. Elk festival heeft een ander profiel, maar we hebben een gezamenlijk doel: mensen uitdagen in hun smaak. Onze vierde editie bewijst dat we een breed publiek kunnen blijven verrassen met nieuwe dingen”, aldus Frederik Picard van Meug.

SMAAKPRATERS: GEANIMEERDE GESPREKKEN ONDER LEIDING VAN OLIVIER SCHALBROECK

15.30 – Starters
Gistgeest, Green Somm, 7Knots Genever

16.30 – Non- en low-alcohol
Duvel Moortgat, Sabor, Bruis

17.30 – Cool Tasting
Borgo Gelato, Cinoco, L’Arogante

17.30 – Labels
Vinatera, Diageo, Hooglander Bier

19.30 – Bottelingen
Tall Poppy, La Cave Aux Bulles, Scotch Malt Whisky Society

Praktische info

Tastingfestival Meug 2019

  • Meug One Day Craft Café  
    Vr 22 maart | 16-22.30u
  • Meug Tastingfestival
    Za 23 maart | 14-24u

Alle info op www.meug.be

Persvragen en interviews

Wil je meer informatie over dit persbericht? Contacteer dan Frederik Picard:

Reputations | Frederik Picard
+32 (0) 496 62 06 94
frederik@reputations.be